2020-03-28 11:51

Interzis sensibililor: Versurile care ȘOCHEAZĂ conștiința

 |  23:51
Interzis sensibililor: Versurile care ȘOCHEAZĂ conștiința

A apărut un album muzical, care nu este pentru cei care se simt lesne ofensaţi sau descurajaţi. Unii spun că versurile sunt ofensatoare. Artistul protagonist al noului album spune însă că versurile considerate ofensatoare au fost scoase din context…

Și că nu intenţiona ca aceste versuri să fie luate ad literam, înscriindu-se unei teme ample, abordată pe album. Rapperul american Eminem este cel care a răspuns criticilor aduse versurilor de pe noul lui album. Care fac referire la atacul cu bombă din Manchester din 2017, subliniind că discul „nu a fost făcut pentru sensibili”.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Eminem a spus că unele versuri incluse pe album au menirea de a „şoca conştiinţa, ceea ce poate provoca o acţiune pozitivă”. „Music To Be Murdered By”, al 11-lea album al rapperului Eminem - pe numele real Marshall Mathers, a fost lansat pe 17 ianuarie. Discipol al lui Dr. Dre, rapperul Eminem a devenit încă din 1999 unul dintre cei mai controversați rapperi din branșă.

S-a luat de Trump

În 2018, Eminem lansa albumul "Kamikaze", un disc surpriză ce a creat multă rumoare prin conținutul pieselor sale. Pe acest material a fost inclusă și piesa "The Ringer", în versurile căreia rapper-ul american dezvăluia codat că Donald Trump a cerut ca el să fie investigat de serviciile secrete: "Cause Agent Orange just sent the Secret Service / To meet in person to see if I really think of hurting him". Anul trecut,  Serviciile secrete americane l-au investigat pe Eminem cu privire la seria de versuri inadecvate la adresa președintelui SUA și a fiicei sale, Ivanka Trump. Rapper-ul american a fost luat la întrebări în urma unei sesizări a unui angajat al TMZ.

Critici numeroase

Eminem a devenit faimos în 1999 odată cu lansarea albumului „The Slim Shady LP”. Următorul album „The Marshall Mathers LP” a devenit cel mai bine vândut album rap din istorie. Pe 15 mai 2009, Eminem a lansat „Relapse”, primul album de studio de după „Encore” din 2004.

După ce a anunţat că se va retrage, Eminem a scos un nou album în 2006 “Eminem Presents The Re-Up”, în care îi lansează pe câţiva tineri rapperi. Cel mai promiţător părând să fie „Stat Quo”. În 2010 a câştigat Premiul Grammy pentru „Cel mai bun album rap” pentru albumul „Relapse”, şi pentru „Cea mai bună performanţă duo sau grup” pentru melodia „Crack a bottle” interpretată împreună cu Dr. Dre şi 50 Cent. A mai fost nominalizat la secţiunea “Cea mai bună performanţă rap solo” cu melodia „Beautiful”. De fapt, cel mai bine-vândut LP al lui Eminem vine în anul 1999, având marele hit (atât melodie, cât și videoclip) „My Name Is”, plus „Guilty Conscience”. De-a lungul timpului, devenind foarte vizibil, au apărut critici numeroase la adresa versurilor explicite ale melodilor sale.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine