2020-02-24 14:20

Ionuţ Dolănescu: E o ruşine dacă Dragoş vinde casa tatălui meu!

 |  17:30

A trecut mai bine de un an de la moartea maestrului Ion Dolănescu şi băieţiilui încă nu au reuşit să facă pace în privinţa averii cântăreţului. Ionuţ şiDragoş se războiesc prin tribunale pe moştenirea de aproape două milioane deeuro, durerea cea mare a lui Ionuţ fiind casa copilăriei sale din Bucureşti pecare spera ca instanţa să i-o acorde lui. Cântăreţul de muzică populară susţinecă vrea să o transforme în muzeu şi se teme la gândul că fratele său vitreg ova vinde în caz că tribunalul i-o va atribui lui. Ionuţ ne-a declarat că nu arsuporta gândul că, peste ani, copiii lui să admire casa bunicului Ion Dolănescude peste gard.

Războiul pe averea lui Ion Dolănescu pare a fi ajuns la sfârşit, după unan şi jumătate de procese, timp în care fiii artistului, Ionuţ şi Dragoş, nu aureuşit să ajungă la un compromis privind moştenirea de două milioane de euro.Case, terenuri, tablouri şi bani au de împărţit cei doi fraţi şi fiecare dintreei susţine că este îndreptăţit să obţină în instanţă casa din Bucureşti. Ionuţîşi doreşte ca imobilul să-i revină lui, întrucât este casa copilăriei sale pecare vrea să o transforme într-un muzeu dedicat memoriei tatălui său şi estesperiat la gândul că Dragoş o va vinde imediat ce va fi declarat proprietar.“Eu nu urmăresc banii şi averea tatălui meu! Vreau doar ca bunurile tatălui meusă rămână în familie, să nu fie înstrăinate pentru că, dincolo de valoarea lormaterială, cea sentimentală este mult mai mare. Mă rog lui Dumnezeu să primesceu casa din Bucureşti pentru că este casa copilăriei mele, casa cu valoareistorică pe care vreau să o transform în muzeu. Dragoş nici nu trăieşte înRomânia şi nu ştie cât de scumpă este întreţinerea unei asemenea case. El doara venit, a dat jos tablourile de pe pereţi şi le-a vândut. A luat tablourile deGrigorescu, Luchian şi le-a înstrăinat. Eu nu aş fi făcut niciodată aşa cevapentru că ele trebuie să rămână în familie, au fost ale tatălui nostru. Ar fitrist pentru copiii mei să treacă pe stradă, peste nişte ani şi să spună “Uite,asta este casa bunicului nostru!” şi să fie obligaţi să o admire de la distanţă.Ar fi foarte ruşinos pentru mine! Şi, repet, nu este vorba de valoarea materială a casei, pentru că euniciodată nu am urmărit averea. Cea mai mare bogăţie a mea sunt copiii şifamilia mea frumoasă! Nu vreau decât să fie sănătoşi!”, ne-a declarat Ionuţ.

Carte despre viaţa lui Dolănescu, în 10.000 de exemplare

În curând, pe piaţă va apărea cartea despre viaţa lui Ion Dolănescu, în10.000 de exemplare pentru început, însă Ionuţ vrea să clarifice ca prin aceastăcarte nu caută să se îmbogăţească. Acuzat de mulţi că urmăreşte să-şirotunjească veniturile prin vânzarea acestei cărţi mult aşteptate de faniiartistului, Ionuţ ne-a declarat că sunt departe de el aceste gânduri: “Am vrutsă cinstesc memoria tatălui meu şi să-i duc la îndeplinire un vis mai vechi. Şi-adorit dintotdeauna să scrie o carte despre viaţa lui, dar nu a mai apucat să oscoată din tipar, aşa că eu nu am făcut decât să continuu munca începută încădin timpul vieţii lui. Sub nici o formă cartea nu este un act comercial. Încănu m-am gândit ce voi face cu banii obţinuţi din vânzarea ei, probabil îi voidona Fundaţiei Culturale «Ion Dolănescu» pentru promovarea tinerilor talentaţidin muzica populară românească”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine