2020-04-06 14:49

Jerry Cantrell: Il apreciez foarte mult pe Elton John

 |  17:56
Jerry Cantrell: Il apreciez foarte mult pe Elton John

Chitaristul trupei Alice In Chains, JerryCantrell, a povestit, intr-un interviu acordat CityFM, despre cum a ajuns trupasa colaboreze cu Elton John la piesa Black Gives Way To Blue si despre cat de multiil admira pe musician. Cantrell a mai mentionat ca Noul membru al Alice inChain, William Duval, s-a acomodat foarte bine cu membrii trupei

Marcel Platon: Cum a fost in celelalte editii Sonispehere?Cred ca au fost 3 sau 4, iar ultima a fost in Turcia.

Jerry Cantrell: Ne-amsimtit excelent in toate spectacolele Sonisphere, dar noi, in plus, am mai avutcateva concerte acum o luna. E greu, dar e frumos. Am intrat in atmosferafestivalurilor. Cel mai bine ma simt cand sunt alaturi de atatia oameni care aducun omagiu muzicii. Mergem dintr-un loc in altul si asta vrem: sa ne simtimbine! Apoi alergam 3, 4 zile… sau chiar 10, dar de fapt e ca o excursie in carecastigi si bani. Inseamna mult pentru noi sa venim si sa cantam pentru faniidedicati.

M. P.: Spuneai intr-un interviu ca ai crescut cumuzica country? Cum adica?

J. C.: Ambii parintiascultau aceasta muzica, stiau multe piese. Asa ca am crescut cu muzica lor.

M.P.: Am vazut ferma ta, double J, in “The Cribs”,am vazut-o pe bunica ta,pe tatal tau...

J. C.: Da, da, inca maiavem ferma.

M.P.: Dar pisica?

J. C.: Nu stiu. Care? Caam mai multe.

M.P.: Pai, Sadie.

J. C.: Da, o mai am peSadie, care sare in toate partile ca o nebuna cu toate ca are 27 de ani (rade),dar inca mai misca.

M.P.: Acum 4 ani cei de la revista britanicaMetal Hammer ti-au oferit titlul de Lord al riff-ului. Este cel mai importanttitlu?

J.C. (rade): Este placutsa vezi ca oamenii apreciaza ceea ce faci, cand tu te chinui sa dai ce ai maibun in tine ca sa captezi atentia celorlalti. Fara indoiala este o onoarepentru mine acest titlu

M.P.: L-am intrebat pe Steve Vai , acum 10 ani,de tehnica floyd rose-ului. Pe tine vreau sa te intreb: cum ai obtinut sunetulasta de la efectul cry baby?

J. C.: Steve Vai euimitor. Da, acesta este efectulpe care il folosesc cel mai mult si cred ca ma caracterizeaza.

M.P.: Ai invatat de la cineva sau e doar feeling?

J. C.: Multi folosesccry baby, e deja standard. E o arma pe care multi o utilizeaza, dar chestiatare e ca depinde de fiecare cum o manuieste. Trebuie sa sune asa cum o simti,sa te reprezinte, sa fii atent la fiecare accent. Mie imi face chitara mult maiexpresiva. Cry baby transforma chitara mea intr-o voce pe care o recunosti cuusurinta.

M.P.: Cu ce chitara ai venit in aceasta seara?

J.C.: Voi folosi aceleasichitari pe care le am de mult timp, un G&L Rampage si un Gibson Les Paul.

M.P.: Cum l-ai intalnit pe producatorul NickRaskulinecz?

J.C.: Ohohoho

M.P.: Este prietenul tau?

J.C.: Da, unul dinprietenii buni. Dave Grohl mi l-a prezentat, sunt parteneri in studioul 606 sise stia ce albume a mai produs inainte. Si cand ne-am hotarat sa scoatem un noualbum, Dave a fost insistent. Mi-a spus: “Avem nevoie de asa un producator,pentru ca veti lucra foarte bine impreuna”. Si a avut dreptate! Nick a avutrolul lui, a fost ca un membru al trupei. Am lucrat din greu, cred ca aproape 6luni au durat inregistrarile, asta fara sa includem perioada de compozitie. Am muncit intens, darde aceea a iesit asa un album.

M.P: Vom asculta si un al 5-lea single de pealbum?

J.C.: Sper! Inca nu stiuacum care va fi acela.

M.P.: Pai, nu va fi decizia voastra? (joc decuvinte – single-ul anterior al formatiei a fost Your Decision)

J.C.: Ba da, dar inca nustiu. E placut sa stii ca albumul are atatea piese care sa duca povesteaalbumului mai departe.

M.P.: Cuma ajuns Elton John sa cante ultima piesa de pe album, piesa Black Gives Way toBlue?

J.C.: E chiar ultimapiesa la care am lucrat si pe la mijlocul inregistrarii am rugat un prieten sacante la pian partea respectiva si ne gandeam foarte serios daca vom lasa oversiune cu pian, dar am realizat doua variante: cu si fara pian. A intervenitprietenul nostru care tine si un blog, a lucrat pentru Elton John si stia catde mult il apreciez eu pe acest mare muzician. Si nu numai eu, ci si restultrupei. Asa ca, ne-a sugerat sa ii dam un telefon, ceea ce am facut, am obtinutadresa de e-mail pe care i-am trimis demo-ul piesei. Se pare ca i-a placutpiesa, iar eu o consider importanta, e ca un fel de ramas bun de la aceiprieteni care se duc. Nu vrei sa se intample, insa e acea parte din viata incare te confrunti cu o pierdere si tu trebuie sa mergi mai departe.

M.P: Cum s-a acomodat William Duvall cu piesele mai vechi alegrupului Alice In Chains?

William este extraordinar.Munceste mult, ia lucrurile in serios si asta respect cel mai mult la William.Este dedicat in intregime, asta e viata lui. E ca si mine. Asta este ceea cefac si asta este ceea ce voi face de acum incolo. Alice in Chains are doivocalisti in trupa, dar doi devin ca unul. Suntem o echipa buna

M.P.: Iti multumesc Jerry, bafta si abia asteptsa va vad!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine