2020-04-06 16:08

L-au făcut să dea înapoi. Oliver Stone spune că regretă declaraţiile antiseminte

 |  17:40
L-au făcut să dea înapoi. Oliver Stone spune că regretă declaraţiile antiseminte

Regizorulamerican Oliver Stone a spus, marţi, că regretă declaraţiile sale - publicaterecent în presa britanică - potrivit cărora civilizaţia occidentală pune accentpe Holocaust deoarece "evreii controlează mass-media", informeazăAFP. "Încercând să am o viziune istorică mai largă asupra atrocităţilorcomise de germani împotriva multor persoane, am făcut o declaraţie nepotrivitădespre Holocaust, pe care o regret", a afirmat regizorul american într-uncomunicat.

"Bineînţeles,evreii nu controlează mass-media şi nici o altă industrie. Holocaustul esteastăzi un subiect foarte important şi încă de actualitate graţie munciicontinue depuse de multe persoane angajate în acţiunile de rememorare a acesteiatrocităţi - căci a fost cu adevărat o atrocitate", a concluzionat OliverStone.

Cineastulamerican a răspuns astfel avalanşei de reacţii apărute după ce cuvintele saleau fost publicate în Sunday Times. Una dintre declaraţiile lui Stone a fost căAdolf Hitler "a făcut mult mai mult rău poporului rus" decât celuievreu. Centrul Simon-Wiesenthal, cu sediul la Los Angeles, a reacţionatimediat, declarând că Oliver Stone este "încă un papagal în corul antisemit"şi îndeamnă Hollywoodul să condamne discursul regizorului american.

OliverStone, un veteran al Războiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele salecu miză ideologică, fiind dublu câştigător al Oscarului pentru regia filmelor"Plutonul" (1986) şi "Născut pe 4 iulie" (1989).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine