2020-06-06 12:12

Lăptişorul de matcă scade colesterolul şi combate stresul

 |  18:31
Lăptişorul de matcă scade colesterolul şi combate stresul

Unele dintre cele mai grave afecţiuni au fost ameliorate în urma unei cure cu lăptişor de matcă, una dintre minunile stupului, alături de miere, polen şi propolis. Dintre toate însă, lăptişorul de matcă este considerat un medicament natural complet, care şi-a dovedit eficienţa în cazul infertilităţii, a reumatismului, a imunităţii scăzute, a colesterolului crescut, a stresului şi a memoriei deficitare. Lăptişorul de matcă are un conţinut bogat în oligoelemente, vitamina A, vitamina B5, dar şi multe alte substanţe menite să lupte împotriva acestor radicali liberi şi să le încetinească activitatea, încetinind astfel îmbătrânirea celulară.

Bogat în proteine şi în cantităţi mari de aminoacizi, vitamina B1, vitamina B6, vitamina C, vitamina D, vitamina E, niacină şi acid folic, lăptişorul de matcă poate fi o eficientă metodă de combatere a infertilităţii şi de îmbunătăţire a funcţiilor aparatului reproducător. Echilibrează nivelul de hormoni şi este recomandat femeilor care suferă de sindromul ovarelor polichistice şi de neregularităţi menstruale.

În plus, pe lângă catalizarea fertilităţii, specialiştii citaţi de curademiere.ro susţin că lăptişorul de matcă ajută sistemul imunitar, reduce inflamaţiile, menţine sănătatea unghiilor şi a părului, măreşte libidoul şi diminuează durerile generate de afecţiuni precum artrită. Lăptişorul de matcă combate stresul datorită conţinutului său de triptamina, un acid amânat necesar sintetizării serotoninei.

Acesta este un hormon cu rol important în funcţionarea creierului, pentru adoptarea la somn şi pentru un somn de calitate, lăptişorul de matcă prevenind şi tratând şi insomniile. Mână în mână cu stresul este şi oboseala, surmenajul care apare în urma unor activităţi fizice sau/şi intelectuale susţinute şi cum lăptişorul de matcă dă rezultate excelente în cazul combaterii stresului, o cură cu acest produs natural este recomandată şi persoanelor care traversează perioade solicitante.

Potrivit unui studiu japonez, lăptişorul de matcă combate oboseala, graţie conţinutului său de vitamine, minerale, acizi amânaţi esenţiali şi acetilcolină. Acetilcolina este un neurotransmiţător, care joacă un rol important în sistemul nervos central şi sistemul nervos periferic, mai ales prin stimularea activităţii musculare.

Ce este lăptişorul de matcă

Lăptişorul de matcă este o secreţie lăptoasă produsă de albinele lucrătoare care au ca îndatorire hrănirea reginei stupului. Acesta este singurul lucru pe care regina îl va mânca de-a lungul vieţii şi este ceea ce o face să fie regina albinelor (altfel, ar fi o simplă albină lucrătoare!). Medicina tradiţională chineză a apreciat mereu beneficiile pentru sănătate aduse de lăptişorul de matcă şi, în termeni moderni, îl califică drept cel mai puternic superaliment produs de natură. Compoziţia lăptişorului de matcă include o gamă largă de nutrienţi, printre care 29 de aminoacizi (proteine), lipide şi acizi graşi esenţiali, carbohidraţi, vitaminele B1, B2, B6, B5, C, niacina, acid folic, fier şi calciu, acetilcolină (un neurotransmiţător vital).

O minune pentru ten

O cură cu lăptişor de matcă duce la încetinirea procesului de îmbătrânire, estomparea ridurilor, refacerea energiei, restaurarea vitalităţii şi creşterea potentei sexuale. De asemenea, mai poate fi folosit pentru creşterea imunităţii, tratarea oboselii cronice, a infecţiilor virale şi bacteriene, combaterea anemiei, alinarea durerilor artritice, tratamentul diabetului şi al malnutriţiei. Nici efectele sale de păstrare a frumuseţii nu sunt de neglijat, lăptişorul de matcă fiind adesea folosit în măştile pentru îngrijirea părului şi în tratamentele homemade pentru ten.

O mască eficientă pentru ten poate fi realizată acasă, folosind jumătate de linguriţă de lăptişor de matcă, o lingură de miere de albine, o lingură de ulei vegetal, o linguriţă de apă florală. Se amestecă ingredientele într-un bol, pentru a se obţine o emulsie cremoasă. Se lasă să acţioneze 10-15 minute şi se îndepărtează cu apă minerală.

Cum poate fi administrat lăptişorul de matcă

Lăptişorul de matcă este disponibil în două forme: pur sau capsule. Sub formă pură, lăptişorul de matcă este uscat prin congelare şi seamănă cu gemul sau cu gelatina. Acesta trebuie păstrat în frigider. Femeile care îşi suplimentează dieta cu lăptişor de matcă pur vor trebui să-l consume de două ori pe zi. Totuşi, unele femei susţin că nu le place gustul lăptişorului de matcă pur, pentru acestea fiind ideale capsulele care nici nu necesită refrigerare. 

De ce este recomandat lăptişorul de matcă femeilor

- uşurează simptomele premenstruale

- hrăneşte şi revitalizează pielea

- combate acţiunea radicalilor liberi

- are efect antiîmbătrânire

- creşte libidoul

- reglează dezechilibrele hormonale

- normalizează menstrele neregulate

- îmbunătăţeşte funcţia ovariană

- menţine starea de sănătate în timpul sarcinii

- furnizează nutrienţi necesari mamelor care alăptează

- reduce inflamaţia şi bolile asociate cu ea

- întăreşte imunitatea

- scade tensiunea arterială

- calmează simptomele de alergie


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-27Parerea ta...

ANGELA
04 Aug 2014

ESTE ADEVARAT TOT CE ATI SCRIS DAR TREBUIE SA TE TI DE TRATAMENT DOAMNE AJUTA!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine