2019-12-13 04:31

Lipsa curajului de a divorţa, unul dintre motivele soţilor de a rămâne căsătoriţi şi nefericiţi

 |  10:05
Lipsa curajului de a divorţa, unul dintre motivele soţilor de a rămâne căsătoriţi şi nefericiţi

Frica de a începe o viaţă nouă, teama de neputinţa de a supravieţui pe cont propriu sau teama de singurătate îi împiedică pe mulţi să divorţeze, deşi trăiesc în căsnicii care le oferă numai nefericire şi stres cotidian. Un studiu a arătat că unul dintre principalele motive pentru care soţii aleg să rămână căsătoriţi şi nefericiţi este lipsa curajului de a divorţa.

Astfel, dintre cele 2.000 de cupluri căsătorite chestionate în cadrul acestei cercetări, 5% susţin că se simt "prinse" în propria relaţie, dar nu ar lua în considerare varianta divorţului decât în cazul în care stabilitatea financiară ar fi garantată, potrivit huffingtonpost.com, citat de Mediafax. Mai mult, 15% dintre respondenţi au precizat că îşi doresc să fi ales altă persoană cu care să-şi împartă viaţă, iar 29% dintre cuplurile căsătorite i-ar sfătui pe tineri să nu se căsătorească deloc.

Totodată, avocatul Amanda McAlistar spunea că divorţul poate fi înfricoşător pentru unele persoane. Potrivit studiului, lipsa curajului şi frica de a regreta decizia luată se numără printre cele mai des întâlnite motive pentru care oamenii nu vor să divorţeze. De asemenea, speranţa că relaţia se va îmbunătăţi şi sentimentul de vinovăţie reprezintă alte argumente în cazul persoanelor care nu iau în calcul un posibil divorţ. Studiul arată că o altă cauză pentru care soţii rămân "prinşi" într-o căsnicie nefericită este frica de singurătate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray