2020-05-25 15:15

Lucrări valoroase de Pablo Picasso, motiv de ceartă în Franţa

 |  18:21
Lucrări valoroase de Pablo Picasso, motiv de ceartă în Franţa

Un numărde 271 de opere atribuite pictorului Pablo Picasso, realizate în perioada1900-1932, printre care se regăsesc tablouri, desene şi schiţe totalnecunoscute experţilor în artă, au fost descoperite, recent, în Franţa, peCoasta de Azur, informează AFP. Lucrările, cu o valoare estimată la peste60 de milioane de euro, au fost prezentate autorităţilor franceze de un cuplude septuagenari de pe Coasta de Azur.

Pierre LeGuennec, în vârstă de 71 de ani, a lucrat ca electrician pentru Pablo Picassoîn ultimii trei ani de viaţă ai artistului. El a instalat sisteme de alarmă înmai multe reşedinţe ale pictorului, în special în vila California din Cannes,unde au fost depozitate multe dintre caietele cu desene şi schiţe aleartistului.

Moştenitoriişi experţii în artă însărcinaţi cu autentificarea lucrărilor au decis să depunăplângere în justiţie pentru furt şi ascunderea unor opere de artă, pe 23septembrie. Operele au fost confiscate, pe 5 octombrie, de reprezentanţiiOficiului central de luptă contra traficului cu bunuri culturale (OCBC), de ladomiciliul cuplului de septuagenari. Electricianul pensionar a fost arestat,potrivit cotidianului francez Libération. Pensionarul susţine că este nevinovatşi afirmă că operele de artă i-au fost oferite fie de maestrul spaniol, fie desoţia acestuia. Fiul pictorului, Claude Picasso, a exclus însă posibilitatea catatăl său să fi donat o cantitate atât de mare de desene: "El nu a făcutniciodată acest lucru, iar această ipoteză nu e plauzibilă. (Acele desene,n.r.) alcătuiau o parte din viaţa sa".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine