2020-07-04 02:52

Melodiile din acest an de la Eurovision nu l-au impresionat pe Mihai Trăistariu: „Piesele nu au refrene fredonabile”

 |  11:18
Melodiile din acest an de la Eurovision nu l-au impresionat pe Mihai Trăistariu: „Piesele nu au refrene fredonabile”

Recent întors din jungla din Africa, Mihai Trăistariu şi-a făcut timp şi a ascultat melodiile concurenţilor, care s-au înscris, anul acesta, la Eurovision. Artistul, care se poate mândri cu faptul că a făcut performanţă la competiţia muzicală, obţinând locul 4, în 2006, după ce-a reprezentat România la Atena, nu a fost prea impresionat de piesele din concurs. Trăistariu este de părere că le lipseşte „acel ceva” melodiilor, care se vor lupta la sfârşitul acestei săptămâni pentru a câştiga etapa din ţară. Selecţia naţională a Eurovisionului va avea loc, duminică, la Sala Polivalentă din Craiova. Astfel, de Ziua Femeii se va alege melodia care va reprezenta România la concursul din luna mai de la Viena. Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, şi băieţii de la Voltaj se regăsesc printre cei 12 artişti, care şi-au încercat norocul la ediţia de anul acesta a Eurovisionului.

Cum ţi se par concurenţii din acest an? Te-ai fi aşteptat la alţi artişti?

N-am înţeles niciodată frica artiştilor de calibru din România  de a participa la Eurovision! Doar nu le pică cerul în cap dacă vor lua locul al doilea. Uite, Loredana a participat în 2005 cu „Le,le”. Luminiţa Anghel a luat locul I,  iar Loredana s-a clasat a doua. Piesa Loredanei a fost hit naţional şi încă se mai cântă pe la karaoke sau diverse concursuri. Concluzie: nu pierzi nimic!

Piesele au fost făcute publice. Ce părere ai despre melodiile din concurs? După părerea ta, care este piesa, care are şanse mari de reuşită?

În acest an… puţine nume sonore, însă tineri talentaţi cu carul. Din păcate însă, parcă piesele nu au refrene fredonabile. Totuşi, e un concurs de creaţie! Cred că trioul Luminiţa-Andrei Tudor-Cristi Faur va câştiga. Are tot ce trebuie!

Având în vedere concurenţii şi melodiile lor, ne-am putea clasa în semifinala Eurovision? Dacă da, ce loc ar obţine România în finală?

Niciodată n-am nimerit câştigătorul! Deci, orice pronostic aş da, cu siguranţă, nu va coincide cu gustul publicului. Eu sunt muzician şi privesc lucrurile ca atare. Îmi plac vocile speciale, refrenele cu partitură greu de interpretat, inflexiunile vocale.

Ai participat în trecut la acest show şi ai ocupat un loc fruntaş. Care sunt ingredientele principale, pe care ar trebui să le aibă un artist pentru a face performanţă la această competiţie?

Voce, piesă, show. Sunt cele trei elemente pe care se pune accent. E adevărat, o costumaţie ieşită din tipar, o barbă în plus, o nebunie pe scenă poate să te ajute de nu te vezi! Totuşi, fără o piesă k-lumea poţi să te pui şi-n cap că n-o să iei rezultat bun!

Deci, totul porneşte de la piesă! Eu primesc an de an zeci de piese din străinătate ca să particip la Eurovision cu ele. Deşi, unele sunt ok, niciodată după 2006 n-am văzut una care să mă dea atât de tare pe spate încât să mă facă să revin în competiţie.

Totuşi, îmi doresc asta extrem de mult! Deci, cum găsesc o piesă bombă, cum mă înscriu! Încă aştept acea piesă.

Care sunt greşelile frecvente pe care un artist le face la Eurovision?

Odată intrat în competiţie trebuie să te concentrezi doar acolo. Să laşi alte lucruri deoparte. Eurovisionul nu e o joacă. E cea mai mare competiţie internaţională de pe planetă. Nici o ţară nu trimite solişti sau piese la întâmplare. Toţi îşi trimit ce au ei mai bun. Şi-atunci, asta le recomand şi românilor: canalizaţi-vă doar pe concurs! Lăsaţi la o parte problemele cotidiene şi alte concerte, proiecte etc.

Ei se luptă să reprezinte România la Viena

Băieţii de la Voltaj vor fi primii artişti care vor urca, duminică, pe scena Sălii Polivalente din Craiova, în cadrul etapei naţionale a Eurovisionului. Astfel, deschiderea va fi făcută de Călin Goia şi colegii lui, care o iau „De la capăt“ cu o nouă participare la Eurovision, urmaţi de cei din trupa Băieţii („Dragostea în lanţuri“) şi Tudor Turcu („Save Us“).

Apoi, în finala naţională se schimbă ritmul şi se trece la „Chica latina“, interpretată de Aurelian Temişan şi Alexa. În continuare, Rodica Aculova va cânta despre lumina ei („My Light“), Blue Noise vor încerca să convingă publicul că „Love Won't Run Away“, iar Ovidiu Anton, aflat pentru a patra oară la Eurovision România, va demonstra audienţei că este un supravieţuitor („Still Slive“). A opta va intra în concurs Lara Lee. Astfel, la încheierea finalei, artista va afla dacă „Superman“ va avea forţa să o trimită la Viena sau dacă ritmul disco va fi suficient de convingător pentru a-i scoate câştigători pe cei de la Super Trooper („Secret Place“).

„A Million Stars“ este interpretată de Luminiţa Anghel, la 10 ani de la urcarea pe podiumul Eurovision Song Contest, când a reprezentat România la Kiev. Luminiţa Anghel va fi urmată de Cristina Vasiu, care va interpreta „Nowhere“ pe scena Eurovision de la Craiova. Concursul se va încheia cu povestea de dragoste a suedezilor de la CEJ („We Were In Love“).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz