2020-02-16 22:05

Michael Douglas are cancer în stadiul avansat

 |  13:18
Michael Douglas are cancer în stadiul avansat

Actorulamerican Michael Douglas a declarat, marţi, în timpul unei emisiuni deteleviziune, că şi-a păstrat optimismul şi că speră să învingă cancerul la gâtcu care a fost diagnosticat în luna august, deşi boala se află în cel maiavansat stadiu al ei (stadiul IV), informează Reuters.

MichaelDouglas, în vârstă de 65 de ani, invitat în talk show-ul de televiziune moderatde David Letterman, a declarat că a aflat în urma unei biopsii că boala de caresuferă este în stadiul IV - o etapă a maladiei pe care actorul american oconsideră "intensă". David Letterman l-a întrebat apoi pe actor dacăstadiul IV reprezintă un diagnostic bun. Potrivit scriptului oferit de editoriiemisiunii "Late Show with David Letterman", difuzată de CBS, MichaelDouglas a răspuns laconic: "Nu". Cancerul în stadiul IV s-a răspânditîn organism foarte departe de tumoarea originală şi, de obicei, este imposibilde tratat. "Toţi speră să fie vorba de cancer în stadiul I, însă nu estecazul. Toţi sunt îngrijoraţi să nu se răspândească. Speranţele sunt mari.Şansele de supravieţuire sunt bune. Aş spune că acum acestea sunt de 80%.Graţie anumitor spitale şi medicinei moderne, ele s-au îmbunătăţit", adeclarat actorul american.

Boala,cauzată de ţigări şi alcool

PotrivitNational Cancer Institute, pacienţii care suferă de cancer cerebral sau canceral gâtului în stadiul IV apelează, de regulă, la intervenţii chirurgicale,radioterapie şi chimioterapie. Michael Douglas i-a spus cu această ocazie luiDavid Letterman că boala sa a fost cauzată de fumat şi consumul de alcool.Actorul a acuzat dureri la nivelul gâtului şi a fost supus mai multor testemedicale la începutul verii, însă, iniţial, medicii nu au descoperit nimic.După vacanţa de vară, actorul a decis să facă o biopsie, iar analiza ţesutuluiprelevat a indicat faptul că suferă de cancer.

În cazulîn care radioterapia şi chimioterapia nu vor fi eficiente, Michael Douglas vatrebui să fie operat şi va suporta o laringectomie parţială sau totală. În urmaunei astfel de operaţii, actorul american ar putea avea o voce schimbată sau arputea să îşi piardă vocea complet.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine