2020-02-16 21:59

Mihai Trăistariu: „Mi-e frică să mă operez în România”. Artistul, nevoit să îşi scoată amigdalele din cauza unei infecţii

 |  19:34
Mihai Trăistariu: „Mi-e frică să mă operez în România”. Artistul, nevoit să îşi scoată amigdalele din cauza unei infecţii

Probleme de sănătatepentru Mihai Trăistariu. Din cauza unei infecţii dezvoltate în gât, cântăreţuleste nevoit să renunţe la amigdale, dar spune că se teme să se opereze înRomânia. Condiţiile precare din spitalele autohtone, dar şi lipsa de priceperea doctorilor pe care i-a consultat până acum îl determină pe artist să ia încalcul alternativa unei intervenţii chirurgicale peste hotare. Deşi necazurileau început în urmă cu câteva săptămâni, Mihai nu a primit nici până azi undiagnostic exact, medicii întrecându-se în a-i înşira o mulţime de variante.

“Amconsultat o mulţime de doctori până acum, dar nu am reuşit să înţelegdiagnosticul clar. La început, am avut o tuse care mă deranja, iar apoi am avutmici dureri şi o senzaţie de disconfort, aşa că m-am dus la O.R.L., unde mi-aufăcut un exudat faringian. Am repetat analizele, ca să fiu sigur că ştiu careeste problema. A reieşit de fiecare dată altceva, fel de fel de microbi - stafilococ auriu, streptococ şi altele - ,dar nu am înţeles exact despre ce e vorba, de fapt. Un medic mi-a spus apoi căam pioceanic, altul că am candidoză sau o alergie…”, ne-a declarat MihaiTrăistariu. Artistul se arată dezamăgit de serviciile medicale din România şipune la îndoială competenţa doctorilor pe care i-a consultat în aceastăproblemă. “Sunt foarte dezamăgit de medicii noştri. Nici unul nu a fost înstare să îmi spună clar ce am şi care este cea mai bună soluţie. Însă aproapetoţi m-au sfătuit să scap de amigdale, căci ele sunt sursa infecţiei. Problemaeste că mi-e frică să mă operez în România! După câte dezastre am văzut că seîntâmplă prin spitale, nu mai am încredere să merg într-un spital de stat”,ne-a mai spus cântăreţul.

La doctor e ca la Moga, dai 5.000 doar pentru că eMoga

Cu toate astea, nici sistemul desănătate privat nu pare să fie pe placul lui Mihai, din cauza preţurilorobraznice. “Am sunat la o clinică privată, să mă interesez cât m-ar costa oastfel de operaţie, banală totuşi. Costă 65 de milioane! Mi s-a părutincredibil. Nu e vorba de sumă în sine, ci de sumă raportată la serviciul pecare îl primeşti. Dacă o operaţie de amigdale costă atât, una pe cord deschisoare cât o fi?”, se întreabă retoric artistul. Pentru o vizită la un medicangajat la o clinică privată, Trăistariu spune că a plătit 300 de lei. “Aprimit banii ăştia doar pentru că am deschis gura! Într-adevăr, era un doctorcu renume, dar asta tot nu justifică preţurile pe care le practică. Am senzaţiacă la doctor e ca la Moga (compozitorul Marius Moga, n.r.). Moga ia 5.000 (deeuro, n.r.) ca să-ţi compună o piesă, doar pentru că e Moga. La fel şi cudoctorii, îţi iau banii doar pentru că sunt celebri”, crede Mihai. Întrebatdacă ia în considerare ideea de a se opera în străinătate, cântăreţul ne-arăspuns: “Nu cred că o să mă duc în altă ţară doar pentru o operaţie deamigdale, ar fi penibil. Însă nici aici nu ştiu ce soluţie am să aleg. Cusiguranţă una care să nu îmi pună în pericol sănătatea”.

Nu vrea scandal cu Maria Ciobanu

Implicat într-o discuţie aprinsăcu Maria Ciobanu, pe tema cântecului “Lie, Ciocârlie”, Mihai Trăistariu ne-aspus că nu îşi doreşte un scandal cu artista de muzică populară. “Nu am absolutnici o vină în această poveste. Înainte de a prelua melodia, m-am intersat acui este şi am cerut voie să o interpretez şi să o includ pe albumul meu. Eaaparţine urmaşilor Mariei Lătăreţu, în speţă norei, Ioanei Lătăreţu. Sunt îndeplină legalitate. Nu înţeleg de ce s-a supărat doamna Ciobanu şi nici nu cautsă întreţin un scandal cu dumneaei”. Recent, Maria Ciobanu s-a arătat iritatăde faptul că Mihai Trăistariu a preluat doina de jale “Lie, Ciocârlie”,declarând că solistul ar fi trebuit să îi ceară permisiunea pentru asta.Pretenţia artistei sună cel puţin straniu, având în vedere că toate drepturilede autor asupra cestei compoziţii aparţin, într-adevăr, Ioanei Lătăreţu, noraregretatei Maria Lătăreţu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine