2020-02-24 07:55

Mulţime de staruri la Festivalul de la Veneţia

 |  18:54
Mulţime de staruri la Festivalul de la Veneţia

Festivalulde la Veneţia, care debutează miercuri, va fi onorat ca în fiecare an de multestaruri, ediţia din acest an fiind marcată de o serie de cineaşti cvadragenari,cu mari şanse pentru a câştiga Leul de Aur, precum Sofia Coppola (39 de ani) şiFrançois Ozon (43 de ani), informează AFP, citat de Mediafax. Cineastuluiamerican Darren Aronofsky, în vârstă de 41 de ani, îi va reveni onoarea de adeschide festivalul, în seara de miercuri, cu proiecţia filmului său"Black Swan", în care joacă Natalie Portman şi Vincent Cassel. Întotal, 24 de filme sunt în competiţie, dintre care şase sunt americane, patruitaliene şi trei franţuzeşti.

Lungmetrajul"Potiche" de François Ozon este foarte aşteptat. În film joacă,printre alţii, Catherine Deneuve şi Gérard Depardieu. Americanii vor fi şi eireprezentanţi cu alte cinci filme în competiţie, în afară de "BlackSwan" - "Somewhere" de Sofia Coppola, "Promises Written InWater" de Vincent Gallo, "Miral" de Julian Schnabel (cu WillemDafoe), "Meek's Cutoff" de Kelly Reichardt şi "Road ToNowhere" de Monte Hellman.

Juriulcompetiţiei oficiale a Festivalului de Film de la Veneţia va fi prezidat decineastul american Quentin Tarantino. Totodată, regizorul Fatih Akin va fipreşedintele secţiunii Lion of the Future.

Cea de-a67-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 1 - 11septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine