2020-04-06 22:14

Nicu Covaci: “Am să-l fac de râs pe Nicolaescu şi în străinătate!”

 |  18:54
Nicu Covaci: “Am să-l fac de râs pe Nicolaescu şi în străinătate!”

Supărat că nu reuşeşte să-şi recupereze drepturile băneştica urmare a contribuţiei sale pe coloana sonoră a filmului “Nemuritorii”,regizat de Sergiu Nicolaescu în 1974, dar şi din vânzarea albumului “Cantafabule”în peste 450.000 de exemplare, Nicu Covaci a decis să mediatizeze scandalul şila nivel internaţional. Liderul trupei Phoenix susţine că are de recuperat câtevasute de mii de euro şi a promis avocaţilor care îi vor câştiga proceseleintentate Uniunii Compozitorilor, Casei de discuri Electrecord şi lui SergiuNicolaescu jumătate din sumă. Chiar şi aşa, artistul este supărat că nimeni nuvrea să-l reprezinte în instanţă şi că dreptatea contează mai puţin în cazul său,pilele şi banii aruncaţi în stânga şi în dreapta făcând legea în justiţie.

Considerându-se nedreptăţit de Sergiu Nicolaescu, carei-ar fi folosit piesele pe coloana sonoră a filmului “Nemuritorii” fără a-i plătivreun ban pentru acest serviciu, Nicu Covaci i-a deschis un proces prin careurmăreşte să-şi recupereze drepturile băneşti. La rândul său, regizorul susţinecă nu cu el trebuie să se răfuiască artistul, ci cu RomaniaFilm, instituţiacare a produs filmul în urmă cu 36 de ani. Nici vorbă ca liderul trupei Phoenixsă ia de bun acest răspuns şi susţine că tocmai regizorul era la cârma instituţieiîn 1974, deci el trebuie să-i dea banii din drepturi de autor pentru folosireamuzicii sale în filmul “Nemuritorii”. “Este ca şi când eu aş spune că nu măinteresează ce face Phoenix, ca să răspundă trupa pentru ce face şi nu eu, deşieu sunt la cârma ei. Este aberant şi nu mă voi opri aici. Îl voi face de râs şiîn străinătate, cel puţin în Germania, acolo unde cunosc oameni care mă potajuta să mediatizez acest caz. Nedreptatea mea va fi cunoscută şi la nivelinternaţional şi poate că astfel voi reuşi să-mi recuperez drepturile care mise cuvin! O să-mi caut dreptatea în România, până nu mă dau afara din ţară!”,ne-a declarat Nicu Covaci. Chiar dacă nu şi-a pierdut speranţa, artistul este uşordescumpănit şi ne-a dezvăluit că sunt slabe şansele să câştige procesele pentrucă “aici, nu dreptatea contează, ci să dai din coate şi să împarţi bani întoate părţile”. Mai mult, cele patru procese intentate de artist stagnează dinlipsa de avocaţi care să se ocupe de cazuri. “Am avut un avocat care nu a făcutmai nimic şi am hotărât să iau măsuri şi dacă este nevoie să angajez câte unavocat pentru fiecare caz în parte, însă îmi trebuie bani pentru asta şi eunu-i am. Trebuie să recuperez câteva sute de mii de euro şi am promis celorcare mă vor ajuta să câştig procesele jumătate din suma pe care o voi primi, însănici aşa nu se bagă nimeni. Sunt în discuţii cu cineva acum şi să vedem ceiese. Acum, la începutul lui septembrie, vin în Bucureşti şi mă ocup seriospentru că sunt bani mulţi la mijloc. Vă daţi seama, din ’74, de când a fost făcutfilmul, câţi bani şi-a luat Nicolaescu pentru că a multiplicat şi vândut filmulîn străinătate în nu ştiu câte exemplare. Mai este şi albumul «Cantafabule» vândutîn peste 460.000 de exemplare, deşi ei susţin că s-au vândut numai 7.000. Aminformaţii că numai în Timişoara s-au făcut comenzi de 70.000 de albume, deciei mint cu neruşinare. Chiar de-ar avea dreptate cu varianta lor, nici măcarpentru cele 7.000 de coperţi vândute nu mi-au dat banii pentru ca sunt mâna înmâna cu UCMR-ul (n.red. - Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România).Sunt hotărât să nu las lucrurile aşa şi să mă lupt până în pânzele albe!”, ne-adeclarat Covaci.

“Este un golan care vrea sa apara in ziare pe spatelemeu!”

Larândul său, Sergiu Nicolaescu se apără şi susţine că nu arenici cea mai mică legătură cu nemulţumirile lui Covaci. Regizorul consideră cănemulţumirile cu care s-a trezit liderul Phoenix după 36 de ani, vin de faptdin dorinţa acestuia de a mai apărea în atenţia oamenilor. “Nu a semnat nimiccu mine, ci cu instituţia care a produs filmul, respectiv România Film. Nu ştiude ce nu înţelege că nu eu sunt cel răspunzător de banii pe care îi cere el.Covaci este un personaj care pe mine nu mă interesează. Să dea el mai multeexplicaţii privind drepturile de autor pe care le pretinde, să spună cum afugit din ţară, cum şi-a luat alt nume… Este un golan, nimic mai mult!Dezgroapă morţii ca să mai fie trecut pe la ziare, pentru că în ultimul timp nua mai apărut datorită muzicii, ci acuzaţiilor pe care mi le aduce mie!”, adeclarat Sergiu Nicolaescu pentru „Puterea“.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine