2020-04-07 14:02

Noutăţi de toamnă la radio România

 |  18:11
Noutăţi de toamnă la radio România

Posturile radio România vin cu o nouă ofertă de programe, inclusă în grilade toamnă, începând cu 12 septembrie 2010. Programul Radio România Actualităţi începe cu „România devreme”, deluni până vineri de la ora 5.00, şi continuă, de la ora 6.00, cu „Matinalul”- cea mai ascultată emisiune matinală care oferă, timp de patru ore,muzică, ştiri, reportaje şi rubrici variate, informaţii meteo şi din trafic.

Tot de luni până vineri, de la ora 10.00 la 13.00, emisiunea România împreunăaduce în atenţia ascultătorilor comentarii la zi,subiecte surprinzătoare şi muzică din toate timpurile, urmată de La minut”, care abandonează, pentru următoarele două ore (de la 14.00 la16.00), subiectele serioase ale zilei în favoarea ştirilor amuzante şi amuzicii bune. Programul continuă cu „Obiectiv România”, lider petronsonul său, care prezintă un nou sezon al proiectului „Reporter Special” şicare propune reportaje autentice despre marile evenimente sau fenomene dinteritoriu.

Prima zi a săptămânii se încheie cu „Istorica” (între orele 21.00 şi22.00), emisiune dedicată evenimentelor istorice şi personalităţilor care le-augenerat. De marţi până joi, în acelaşi interval orar, emisiunea „Semnăturicelebre” aduce în prim-plan interviuri memorabile cu oameni memorabili, iarîn fiecare vineri seară, tot de la ora 21.00, ascultătorii se vor puteafamiliariza cu problemele de securitate şi actualitate militară, la „Euroatlantica”.

La sfârşit de săptămână, România Actualităţi schimba ritmul prin „Matinalde weekend”, cu noutăţi culturale, gastronomice, sănătate şi alte problemede interes naţional: pieţele de weekend sau salvarea locurilor de patrimoniu.Sâmbătă îi aduce, de la 10.00 la 12.00, pe Monica şi Dragoş Stoica (foto) cuemisiunea „D'ale casei”, iar duminică, timp de jumătate de oră, de la12.30, Radio România Actualităţi oferă ascultătorilor „Oameni, Poveşti,Locuri”, documentare marcă proprie, despre farmecul lumii şi allocuitorilor din diferite zone geografice. Un nou produs pentru weekend este şiemisiunea „Ca pe roate”, care se adresează în special celor aflaţi lavolan, pe drumurile patriei, şi difuzată în fiecare duminică, de la ora 15.00la 18.00.

În noua grilă de toamnă, Radio România Cultural propune ascultătorilordimineţi dinamice, pline de cultură şi informaţii, prin prezenţa zilnică lamicrofon a celor trei realizatori cunoscuţi publicului: Dana Ivanov şi RaduCroitoru - echipa „Espresso”, şi Maria Balabas - realizatoarea emisiunii„Dimineaţa Crossover”.

Din 13 septembrie, Radio România Antena Satelor îşi lansează nouă grilă deprograme sub sloganul „Antena Satelor - Glasul ţării… de la ţară”. Dedicatecelor care trăiesc în mediul rural, programele postului de radio vin înîntâmpinarea acestora cu informaţii, dezbateri, muzică populară şi sfaturiutile.

Emisiunea „Calendarul Gospodarului” este prima noutate pe carepostul o oferă ascultătorilor. Luni, între orele 10.00 şi 11.00, realizatorii vin cu sfaturi utile pentru grădina şilivada de lângă casă, creşterea şi îngrijirea animalelor şi tot ce ţine de micăgospodărie rurală.

Miercuri, în acelaşi interval orar, parcurgem într-o oră drumul de la ţăranla fermier, de la sfatul bătrânilor la Parlamentul European, în emisiunea „Satulromânesc în Europa”. Un nou radioprograminformativ pune ordine în evenimentele de peste zi: ce e nou, ce e important,ce influenţează viaţa satului românesc. Astfel, ascultătoriiaflă „Reperele zilei” de luni până vineri, de la ora 18.00 la 20.00. În cele două ore de program, ei pot intraîn dialog cu mai marii zilei care dezbat în studio problemele cotidiene.

Odată cu nouă grilă, un ciclu de emisiuni „Tradiţii şi restituirifolclorice” va fi difuzat de luni până vineri, în intervalul 16.00-17.00.Amprenta sonoră a postului este dată de muzica populară, iar prin acest programies la lumină din valorosul tezaur al cântecului popular românesc cei maitalentaţi tineri, cele mai valoroase ansambluri folclorice, bijuterii lăutăreşti,muzica minorităţilor, tradiţii şi obiceiuri inedite.

„Departe de casă” este o nouă emisiune îngrila Radio România Antena Satelor. O oră de lume românească, vineri, de la17.00 la 18.00. Emisiunea îşi propune să adune la un loc România de peste tot,iar cei plecaţi să se simtă mai aproape de rudele şi prietenii din ţară.

Sâmbătă începe cu o emisiune-magazin. De la ora 9.00 la 11.30, „Din vorbă-nvorbă”, ascultătorilor le sunt oferite informaţii din diferite domenii,care curg alert pe ritmul cântecelor de joc din toate zonele ţării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine