2020-02-28 21:21

“Nu vă lăsaţi copiii la televizor în primii ani de viaţă!”. Vezi ce mămica celebra spune asta!

 |  15:32
“Nu vă lăsaţi copiii la televizor în primii ani de viaţă!”. Vezi ce mămica celebra spune asta!

Din dorinţa de a-şi face treburile casnice fără să fie nevoite să stea cu ochii pe cei mici, mai multe mămici îi lăsă în faţa televizorului, mulţumindu-se că stau cuminţi în compania desenelor animate. Atunci când sunt un pic mai mari, alţi părinţi le dau copiilor tablete şi îi lasa să se joace ore în şir, situaţia pe care medicii pediatri o condamna pentru că nu doar ochii celor mici sunt afectaţi, însă în timp se închid în ei, nu mai comunica bine cu cei din jur şi refuza orice fel de activitate în afară jocurilor electronice. Ellie White este una dintre mamele care a înţeles mesajul medicilor şi trage un semnal de alarmă în această privinţă.

“Indiferent cât de mult am citit şi m-am informat, m-am lăsat păcălită de mirajul televizorului sau al aplicaţiilor cu jocuri pentru copii ... şi astfel, pentru a ‚respira' puţin, am mai lăsat copilul la televizor sau în faţa unui joc pe tableta sau telefon... Şi am greşit! Am citit de curând câteva articole şi rezultatele unor studii făcute de Academia Americană de Pediatrie (AAP) care susţin că, până la vârsta de 2 ani, copiii nu ar trebui lăsaţi să se uite la televizor. Primii doi ani sunt vitali în dezvoltarea creierului bebeluşilor.

Niciun studiu făcut până acum nu demonstrează faptul că privitul la televizor ar aduce vreun beneficiul pentru bebeluşi. În realitate, chiar dăunează! Privitul la televizor în primii 2 ani împiedica bebeluşul să exploreze, să interacţioneze sau să se joace cu părinţii sau alţi copii şi, astfel, să înveţe din mediul înconjurător. Acestea sunt activităţile care, în mod normal, ajuta la dezvoltarea intelectuală, socială sau emoţională a copilului.

Mai multe studii au arătat ca bebeluşii sunt mai receptivi în a imita o activitate pe care o văd în realitate decât dacă o văd la televizor. Eu aplic asta cu Mihaita şi funcţionează, de la a ne încălţa împreună şi până la a planta flori în grădina sau să ne spălăm mâinile în acelaşi timp.

Trăim într-un secol al tehnologiei şi, cu voia sau fără voia noastră, copii noştri vor fi şi ei înconjuraţi de tehnologie la un moment dat în viaţa lor. A-i interzice total accesul la televizor, laptop sau tableta nu cred că este soluţia.

Soluţia mea cu Mihaita este aceea de a-l implica în cât mai de multe activităţi, astfel încât să nu simtă nevoia de a petrece ore în şir la laptop sau televizor”, a scris artistă pe blogul ei, elliewhite.ro.

Ellie White este mama a doi copii, un băieţel, Mihai, în vârstă de doi ani şi jumătate, şi o fetiţă, Alexis Maria, în vârstă de trei luni. Artistă a revenit pe scenă luna trecută, susţinând în această perioadă o lungă serie de concerte în ţară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine