2020-03-30 16:43

Paul Allen, cofondatorul Microsoft, îşi donează 50% din avere

 |  17:38
Paul Allen, cofondatorul  Microsoft, îşi donează 50% din avere

PaulAllen, cofondatorul companiei Microsoft, a anunţat, joi, că intenţionează săîşi doneze o mare parte din avere, după moarte, unor organizaţii de caritate,informează AFP.

Cu oavere estimată la 13,5 miliarde de dolari, Paul Allen, care a înfiinţatîmpreună cu Bill Gates compania Microsoft în anul 1975, se află pe poziţia a37-a în topul celor mai bogaţi oameni din lume alcătuit de revista Forbes.

Într-uncomunicat emis de fundaţia sa, magnatul american a anunţat, totodată, că adonat 3,9 milioane de dolari unui grup de organizaţii filantropice dinnord-vestul Statelor Unite ale Americii.

"Vreausă anunţ, totodată, că eforturile mele filantropice vor continua şi dupămoartea mea. Pot să spun încă de pe acum că cea mai mare parte a averii mele vafi donată organizaţiilor de caritate, care vor continua munca fundaţiei mele şivor finanţa programe de cercetare ştiinţifică", a declarat Paul Allen.

PaulAllen, în vârstă de 57 de ani, a fost diagnosticat anul trecut cu o formă gravăde cancer - limfom malign non-Hodgkin.

Anunţulsău vine la scurt timp după ce Bill Gates şi Warren Buffet, cei mai bogaţioameni de afaceri americani, au lansat un apel public către americaniiînstăriţi să îşi doneze cel puţin jumătate din averi unor organizaţii decaritate.

Potrivitfundaţiei sale, Paul Allen a donat deja peste 400 de milioane de dolari întotal, fără a ţine cont de sumele utilizate pentru înfiinţarea organizaţiilorfără scop lucrativ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine