2020-08-04 15:20

Pe 30 septembrie, la Opera Română - Licitaţie impresionistă de un milion de euro

 |  18:47
Pe 30 septembrie, la Opera Română - Licitaţie impresionistă de un milion de euro

Grigorescu,Luchian, Ressu sunt doar câteva dintre numele artiştilor ale căror opere vor fiscoase spre vânzare la sfârşitul acestei luni. Intitulată „Impresionism şiPostimpresionism românesc”, licitaţia organizată de Casa Artmark va prezentacolecţionarilor lucrări semnate de pictori români, estimate la o valoare totalăde aproximativ 1.000.000 de euro, informează organizatorii.

Înpremieră pentru piaţa de artă din România, sute de lucrări ale celor maiimportanţi pictori români care au abordat genurile impresionism şi postimpresionismvor fi scoase la vânzare într-o licitaţie publică.

Celemai aşteptate tablouri sunt cele semnate Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian şiCamil Ressu. Vedeta licitaţiei este lucrarea “Car cu boi” a lui Grigorescu, o capodoperă a artistului român,estimată la o valoare ce depăşeşte 200.000 de euro. În acest moment, “Car cu boi”este cel mai valoros tablou din România şi ar putea deveni, odată cu licitaţiaorganizată de Artmark, şi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în ţaranoastră.

Evenimentuleste un prilej pentru colecţionarii şi investitorii din România de aachiziţiona o serie întreagă de lucrări celebre şi valoroase. “Băieţiscăldându-se”, semnată Camil Ressu şi “Trandafiri”, a lui Ştefan Luchian,fiecare dintre ele estimată la o valoare de 35.000 de euro, sunt doar câtevadintre cele mai aşteptate picturi.

Cele 127 de lucrări înscrise în licitaţia „Impresionismşi Postimpresionism românesc” pot fi admirate în perioada 25-30 septembrie în Foaierul OpereiNaţionale din Bucureşti, zilnic între orele 11.00 şi 21.00, în cadrulexpoziţiei publice organizate de către Casa Artmark. Operele vor fi scoase sprevânzare pe 30 septembrie, în cadrul licitaţiei care va avea loc tot la OperaRomână.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz