2020-07-02 11:26

Previziune sumbră. Un futurolog prezice extincţia presei scrise în 2019

 |  19:24

Futurologulaustralian Ross Dawson prezice că presa scrisă din Europa va înceta să maiexiste în jurul anului 2019, informează Media Guardian.

Înultimii doi ani, mai ales pe fondul crizei economice, au existat mai multepredicţii cu privire la "moartea" presei scrise, dar nimeni nu aîndrăznit să stabilească o dată precisă pentru extincţia presei. Totuşi,futurologul Ross Dawson estimează că presa scrisă va dispărea în Statele Uniteîn următorii şapte ani, în timp ce în Marea Britanie şi Islanda ziareletipărite vor mai apărea până în 2019. Potrivit predicţiilor lui Dawson, presascrisă va muri şi în Canada şi Norvegia în 2020, în timp ce în Australiaziarele tipărite vor mai apărea până în 2022. De asemenea, Dawson crede căziarele vor dispărea şi în Hong Kong, Finlanda, Singapore şi Groenlanda înurmătorii câţiva ani.

Totuşi,futurologul crede că în Franţa, datorită susţinerii guvernamentale, ziarele vorapărea până în 2029, iar în Germania până în 2030.

Dawson apublicat aceste date pe blogul său, estimând că ziarele vor dispărea din 52 deţări până în 2040, deşi industria presei va continua să se dezvolte în Africa,America de Sud şi părţi ale Asiei. Totodată, futurologul este de părere căziarele vor fi înlocuite cu dispozitive digitale, foarte uşoare, flexibile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz