2020-02-21 16:24

Radu Muntean “fluieră” la Oscar. Filmul regizorului este propunerea României pentru anul viitor

 |  15:31
Radu Muntean “fluieră” la Oscar. Filmul regizorului este propunerea României pentru anul viitor

Lungmetrajul"Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, propunereaRomâniei la Premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbăstrăină", pentru ediţia din 2011, ar putea să fie pe placul Academiei Americane de Film, este de părere regizorulRadu Muntean. "Eu când vreau să fluier, fluier" este "un film desucces. A avut succes şi în străinătate, a câştigat Ursul de Argint la Berlin,a avut succes şi la noi", a declarat, sâmbătă, Radu Muntean.

În ceeace priveşte criteriile pe baza cărora s-a făcut propunerea României la PremiileOscar, ediţia din 2011, Muntean este de părere că nu sunt relevante şi căreprezentanţii Academiei Americane de Film nu ar fi interesaţi de ele.

"Îmiscapă criteriile după care este ales un film, dar până la urmă nu e important.Puţin îi interesează pe americani de aceste criterii. Totuşi, ("Eu cândvreau să fluier, fluier", n.r) s-ar putea să aibă mai mult succes decâtalte filme. S-ar putea să le placă americanilor. E greu de zis. Orice fel departicipare la Oscar e greu de intuit", a mai spus Muntean. În acelaşitimp, regizorul Cristi Puiu este de părere că trimiterea unei propuneri dinpartea României pentru Premiul Oscar este mai mult un act de rutină, care nuare semnificaţii deosebite.

"Povesteaasta cu Oscarul este o prostie. Au şi ei o chestie de bifat şi o bifează. Cinesunt aceşti specialişti care aleg filmele? Ce altceva poate însemna o nominalizarela Oscar sau chiar câştigarea premiului decât capital de imagine, să ne putemspune că nu suntem nici noi aşa tâmpiţi", a declarat Cristi Puiu.

În opiniaregizorului, pentru profesioniştii din industria filmului, premiile nu conteazăcu adevărat, fiind mai mult un instrument de marketing. "Pentru oameniicare se mişcă în industria asta, premiile sunt mai mult un instrument demarketing. Sigur, unii vor zice că spun asta pentru că nu am fost eu ales şi căstrugurii sunt acri. Cine vrea să mă creadă, bine, cine nu, nu", a maispus Puiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine