2020-04-05 16:27

Regizorul începe un nou film, deşi medicul i-a recomandat repaus. Sergiu Nicolaescu, neobosit: Mă voi odihni destul dincolo!

 |  18:28
Regizorul începe un nou film, deşi medicul i-a recomandat repaus. Sergiu Nicolaescu, neobosit: Mă voi odihni destul dincolo!

Abia a lansat filmul “Poker” şi Sergiu Nicolaescu sepregăteşte deja să înceapă filmările unei noi producţii cinematografice, “Candelede zăpadă”, un film istoric care are ca laitmotiv ziua de 23 August, fosta zinaţională a României comuniste. Cu toate că a avut probleme de sănătate şimedicul i-a recomandat cât mai multă odihnă, Nicolaescu nu simte nevoia uneipauze şi ne-a spus, zâmbind, că se va odihni destul pe lumea cealaltă.

Fericit că filmul “Poker”, ultimul dintre cele pe carele-a regizat, a fost primit excelent în cinematografe şi continuă să fie celmai vizionat film românesc al anului, Sergiu Nicolaescu s-a pus pe treabă. Încurând, va începe munca pentru o nouă producţie cinematografică, un filmistoric ce va avea în prim-plan ziua de 23 August, fosta zi naţională aRomâniei comuniste. Acesta se numeşte “Candele de zăpadă”, iar filmările voravea loc exclusiv în România, urmând ca luna aceasta să fie aleşi actorii. Fărăa ne dezvălui cui va distribui rolul principal, Sergiu Nicolaescu ne-a spus căeste vorba de actori cu care a mai lucrat, atât din generaţia tânără, cât şiactori care au îmbătrânit alături de el, pe platoul de filmare. Chiar dacă“Poker” are încasări foarte bune şi sponsorii nu au fost dezamăgiţi că auacceptat să colaboreze împreună, Nicolaescu se teme că va avea problemefinanciare în noul proiect şi este conştient că va fi extrem de greu să convingăpe cineva să i se alăture. “Este foarte greu să faci un film bun cu sponsorizăriminimale, însă eu sunt optimist. Banii sunt foarte puţini, dar nu am ce face.Nu pot aştepta, pentru că mi-e teamă că ne-am îngropat într-o criză financiarădin care nu ştiu când sau dacă vom ieşi! Din păcate, şi banii CNC-ului (n.r. - CentrulNaţional al Cinematografiei) sunt foarte puţini, pentru că ei fac festivaluriîn loc să sponsorizeze filmele. Asta eu n-o mai înţeleg. Se fac festivaluri defilm peste festivaluri de film, însă nu se susţine producţia de filme. Baniisunt mai mult pentru evenimentele în care se prezintă filmele şi nu pentru ceicare vor să trimită filme la acele festivaluri. Sună îngrozitor, dar asta esterealitatea!”, ne-a declarat Sergiu Nicolaescu. Încrezător în forţele proprii,regizorul care anul acesta a împlinit 80 de ani nu simte nevoia unei pauze. Cutoate că medicul l-a sfătuit să pună pe locul doi munca şi să aibă mai multăgrijă de sănătate, Nicolaescu îşi vede în continuare de treburile lui şi nicivorbă de relaxare în vara aceasta. “Nu-mi trebuie vacanţă. Mă simt bine, n-ammai avut nici un fel de probleme. Mă voi odihni destul dincolo, când voiînchide ochii! Asta este, este un lucru firesc. Tuturor ne vine rândul şi nicieu nu voi face excepţie!”, ne-a declarat regizorul.

“Cui nu-i place «Poker», să nu meargă la cinema!”

Apreciat şi deopotrivă criticat dur pentru cel mairecent film pe care l-a trimis în cinematografe, Sergiu Nicolaescu are un mesajpentru cei care nu îl apreciază: “Cui nu-i place «Poker» să nu meargă lacinema! Eu nu oblig pe nimeni să vadă filmul, împotriva voinţei personale.Filmul este o exagerare, orice comedie este o exagerare a prezentului. Eu îmibat joc de societate. Aşa e viaţa! Nu pot să sper că va plăcea tuturor ceea cefac eu, unii mă înţeleg, alţii nu, însă este greşit să spui că filmul are odroaie de vulgarităţi. Nu-mi sunt dragi cuvintele vulgare, însă pe alocuri s-aucerut tocmai din dorinţa de a ilustra aşa cum trebuie societatea în care trăim”,ne-a declarat regizorul. Cât despre valul de tineri regizori şi actori,Nicolaescu spune că “au talent, filmele au la baza idei geniale, însă sprijinulfinanciar pe care îl primesc este minimal”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine