2020-04-06 16:13

Regizorul şi artistul de la Phoenix se ceartă pe bani. Sergiu Nicolaescu: “Nicu Covaci este un golan!”

 |  18:46
Regizorul şi artistul de la Phoenix se ceartă pe bani. Sergiu Nicolaescu: “Nicu Covaci este un golan!”

Întimp ce Nicu Covaci spera că “Nicolaescu nu va muri înainte să-i dea banii carei se cuvin”, regizorul ne-a declarat că artistul “este un golan care profită denumele lui ca să mai treacă pe laziare”. La 36 de ani de la apariţia filmului “Nemuritorii”,regizat de Sergiu Nicolaescu, liderul trupei Phoenix a deschis patru procese, douăUniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, unul Casei de discuriElectrecord şi încă unul regizorului Sergiu Nicolaescu. Motivul supărării luiNicu Covaci este reprezentat de drepturile de autor pe care consideră că artrebui să le încaseze în urma folosirii pieselor sale pentru coloana sonoră afilmului “Nemuritorii”.

Acuzaţiiurâte răzbat din ambele tabere, reprezentate pe de o parte de regizorul SergiuNicolaescu şi pe de alta de artistul Nicu Covaci. Motivul discordiei îlreprezintă banii din drepturi de autor pe care liderul trupei Phoenix îireclama, la 36 de ani de la apariţia filmului “Nemuritorii” pe a cărui coloanasonoră se aflau piesele sale. În timp ce Sergiu Nicolaescu, regizorul filmuluiapărut în 1974, susţine că nu el răspunde de banii care i se cuvin sau nu luiCovaci, acesta din urmă îi transmite regizorului de 80 de ani să nu moarăînainte să-i dea banii. “Nu a semnat nimic cu mine, ci cu instituţia care aprodus filmul, respectiv România Film. Nu ştiu de ce nu înţelege că nu eu suntcel răspunzător de banii pe care îi cere el. Covaci este un personaj care pemine nu mă interesează. Să dea el mai multe explicaţii privind drepturile deautor pe care le pretinde, să spună cum a fugit din ţară, cum şi-a luat altnume… Este un golan, nimic mai mult! Dezgroapă morţii ca să mai fie trecut pela ziare pentru că în ultimul timp nu a mai apărut datorită muzicii, ci acuzaţiilorpe care mi le aduce mie!”, a declarat Sergiu Nicolaescu pentru „Puterea“. Pânăla ora închiderii ediţiei, liderul trupei Phoenix nu a putut fi găsit pentruacordarea unui drept la replică.

Spera la un răspunsfavorabil din partea Armatei

Deşipregăteşte un nou film pentru care va începe un casting în luna august,“Candele de zăpadă”, Sergiu Nicolaescu nu a renunţat nici la proiectul “Trenulmorţii”, pe care s-a văzut nevoit să-l lase deoparte, deocamdată. Regizorul aravea nevoie de câteva mii de soldaţi pentru filmul a cărui acţiune se petreceîn timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldaţi tineri pe care odinioarăîi găsea atunci când avea nevoie pentru filmele sale istorice, însă care nu maisunt disponibili acum. “Pe vremea filmului «Mihai Viteazul», în 1970, Armataera formată din soldaţi tineri, recruţi, însă acum sunt numai profesionişti în Armata Romană.Nu pot primi mai mult de 500 de oameni, însă nici pentru aceia nu am primitdeocamdată răspuns. Eu încă mai sper că va fi unul favorabil. Sper şi cred căse va termina cu bine până la urmă şi voi reuşi să-mi fac filmul!”, ne-adeclarat regizorul. Până când va avea la dispoziţie soldaţii, tancurile de epocăşi costumele militare de care are nevoie pentru “Trenul morţii”, Nicolaescu îşiconcentrează toată atenţia şi banii pentru “Candele de zăpadă”, dar nu excludenici ideea unui film autobiografic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-07

Mai multe imagini:
Regizorul şi artistul de la Phoenix se ceartă pe bani. Sergiu Nicolaescu: “Nicu Covaci este un golan!”
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine