2020-03-30 17:14

Reguli noi la Premiile Oscar 2011

 |  17:15
Reguli noi la Premiile Oscar 2011

Academiade film americană a anunţat că, începând din 2011, vor exista cinci peliculenominalizate la categoria "cele mai bune efecte vizuale", faţă detrei, cum a fost până anul acesta, informează hollywoodreporter.com.

Aceastăregulă nouă şi o revizuire a definiţiei lungmetrajelor de animaţie au fostanunţate joi, într-un comunicat emis de Academia de film americană (Academy ofMotion Pictures Arts and Sciences/ AMPAS).

Înfiecare an, membrii consiliului Academiei de film americane analizează şiuneori revizuiesc regulile care guvernează cursa pentru Oscar.

Anulacesta, principala modificare se referă la categoria "cele mai bune efectespeciale", unde numărul peliculelor nominalizate este limitat la trei din1996. Însă din 2011, cinci filme vor fi nominalizate la această categorie.

Totodată,Academia a anunţat că filmele de animaţie mai lungi de 40 de minute vor fieligibile, începând din 2011, la categoria "cel mai bun lungmetraj deanimaţie". Potrivit regulamentului anterior, un lungmetraj de animaţietrebuia să aibă o durată de cel puţin 70 de minute pentru a putea finominalizat la această categorie. Odată cu această regulă nouă, orice film deanimaţie mai lung de 40 de minute va fi eligibil, realizându-se, astfel, oomogenizare a regulamentului Academiei în ceea ce priveşte cerinţelereferitoare la durata lungmetrajelor din toate categoriile.

Din 2011,durata tuturor scurtmetrajelor de animaţie, artistice şi documentarenominalizate la Oscar va fi de maximum 40 de minute.

Totodată,academia a anunţat că "motion-capture" nu reprezintă o tehnică deanimaţie, stipulând că filmele de animaţie trebuie să fie realizate "frameby frame".

Cea de-a83-a gală a Premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 27 februarie 2011.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine