2019-12-06 04:51

Rețetă de la un maestru bucătar! Cătălin Scărlătescu îți spune cum să gătești drobul

 |  13:52
Rețetă de la un maestru bucătar! Cătălin Scărlătescu îți spune cum să gătești drobul

Pasiunea pentru gătit a moștenit-o de la bunica sa, cea care i-a lăsat în dar și câteva rețete. După trecerea anilor, Cătălin Scărlătescu își amintește și acum cu drag de femeia, care îi pregătea tot felul de bunătăți în copilărie. De la ea a învățat și cum să pregătească drobul pentru Paște, rețetă, pe care le-o împărtășește, astăzi, și celorlalți.

”De la bunica am moștenit multe rețete de suflet, ea era cea care nu știa cu ce bunătăți să mă mai încânte. Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie și că mâncarea este, în esență, amintire. De la ea am moștenit și rețeta de drob pe care o pregătesc în fiecare an de Paște și, pe care, astăzi, vreau să o împărtășesc cu voi.”

Ingrediente:

- organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima

- carne de miel 250 g

- 400 g ceapă și usturoi verde

- 400 g mărar și pătrunjel verde

- ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziție folosesc 8 ouă bătute)

- sare, piper

- ulei de floarea soarelui

- prapure

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25 % din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă "aproape fin". Toate se amestecă bine. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kg de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă. Asezonați cu sare și piper. Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece și, opțional, cu muștar alături.

Să aveți un Paște liniștit!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray