2020-02-23 05:09

Rodica Popescu Bitănescu a pus la ciorap banii de concediu. “Viaţa de cimitir”: actriţa a repetat toată vara pentru noua ei piesă de teatru

 |  18:09
Rodica Popescu Bitănescu a pus la ciorap banii de concediu. “Viaţa de cimitir”: actriţa a repetat toată vara pentru noua ei piesă de teatru

Pe 4 octombrie, la Palatul Copiilor din Bucureşti vaavea loc premiera piesei de teatru “Viaţa de cimitir”, o comedie romanticăscrisă şi regizată de Rodica Popescu Bitănescu. Actriţa spune că, împreună cutinerii care vor da viaţa personajelor din piesă, a muncit extraordianar demult, a repetat toată vara pe caniculă, de dimineaţă până seara. Nici vorbă deconcediu, pentru că nici nu a simţit nevoia unor zile libere, departe de scenă.Atât de mult îşi iubeşte meseria, încât se bucură că nu a plecat în concediu şia avut de muncă, mai ales că ar fi cheltuit o grămadă de bani şi se anunţă oiarnă grea.

De 50 de ani îşi face meseria cu dăruire şi iubeştefiecare secundă petrecută pe scenă, aşa încât o zi de concediu nu ar fi deloc orelaxare ca pentru majoritatea dintre noi, ci o corvoadă pentru că gândurilei-ar zbura tot la teatru. Neobosită, Rodica Popescu Bitănescu a terminat lucrulla cea mai recentă piesă de teatru scrisă de ea şi care, în contradicţie cutitlul, este o comedie romantică. “Viaţa de cimitir” se cheamă piesa a căreipremieră va avea loc pe 4 octombrei la Palatul Copiilor din Capitală. “Ideeascenariului mi-a venit văzând ce este în jurul nostru şi din dorinţa oamenilorde a şti ce este dincolo de moarte. Mulţi văd moartea ca pe o chestiune înfiorătoare,însă eu am tratat acest aspect altfel şi vreau ca toţi oamenii să priveascătrecerea în lumea de dincolo cu multă iubire. Acţiunea se petrece pe două tărâmuri,pentru că în cimitir există două vieţi: a celor care vin pe acolo, se plimbăprintre morminte, şi a celor din lumea de dincolo. Nu este nimic trist la mijloc.A ieşit o comedie savuroasă şi sunt convinsă că va avea un mare succes, ca dealtfel toate spectacolele în care eu joc cu casa închisă, de ani buni. Ăstaeste un lucru extraordinar pentru că şi aşa, condiţia actorului este una precarăşi multora nu le este apreciată munca! Nu mi-am luat nici o zi de concediu.Nici nu am nevoie şi am avut şi multă treabă. Pe de o parte este bine, pentru căaş fi cheltuit o grămadă de bani pe care prefer să-i economisesc!”, ne-adeclarat actriţa. Despre talentul său nu mai încape discuţie, însă RodicaPopescu Bitănescu este şi un regizor desăvârşit şi foarte pretenţios în privinţaoamenilor cu care lucrează. “Sunt foarte exigentă, iar cei pe care îi aleg săjoace alături de mine sau în piesele mele sunt cei mai buni. Mă bucur nespus demult că am găsit câţiva actori tineri extrem de talentaţi, cărora aş vrea să lespun numele pentru că merită şi ei să apară în ziare, nu numai domnişoarelecare nu au nimic de spus şi cărora li se acordă atât de multă importanţă, penedrept. Aşadar, tinerii actori care joacă în «Viaţa de cimitir» alături demine se numesc Radu Solcan, Ioana Mărcoiu, Alexandru Hasnaş, Iuliana Călinescu şi Irina Cărămizaru. Suntfoarte frumoşi şi talentaţi şi îmi doresc din suflet să ajungă mari. I-am bătutla cap toată vara, pe canicula aia şi nu au scos un cuvânt, nu s-au plânsniciodată. Îmi sunt foarte dragi!”, ne-a spus Rodica Popescu Bitănescu.

“Este greu, dar nu mor de foame!”

Îngrijorată la gândul că va trebui să renunţe la o sumăimportantă de bani pentru a-şi plăti impozitul pe drepturile de autor, actriţade 71 de ani este mândră de statutul său şi spune că niciodată nu va cere unleu de la nimeni, indiferent cât de greu i-ar fi. “Nu am stat la cozile aceleainfernale, pentru că nu am avut ce venit să declar. Toată vara am repetat, numi-a intrat nici un leu în buzunar. Este dificil, însă mă descurc din economii.Sunt totuşi actriţă de atâta timp, nu mor de foame. Nici vorbă să cerşescmâncare prin piaţă sau să-mi cumpăr pe datorie. Nu am făcut asta nici când eramstudentă şi tata făcea puşcărie politică. Am ce să mănânc, slavă Domnului!”,spune Rodica Popescu Bitănescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine