2020-04-07 17:04

Romaniţa, afectată de criza financiară: „Nu-i mai fac hotel lui Albert, aş risca prea mult”

 |  17:03
Romaniţa, afectată de criza financiară: „Nu-i mai fac hotel lui Albert, aş risca prea mult”

Dacă în urmă cu doi ani,Romaniţa Iovan îşi făcea planuri mari în ce priveşte o afacere imobiliară înprovincie, acum, creatoarea de modă spune că a sistat orice investiţie, dincauza crizei financiare. Conştientă de riscurile pe care şi le-ar asuma, vedetaa renunţat, astfel, la ideea de a construi un hotel într-o zonă montană dinRomânia, hotel pe care visa să i-l dăruiască fiului său, Albert, la vârstamajoratului. Romaniţa spune că cea mai bună variantă pentru businessmeni, înmomentul de faţă, este aceea de a continua să-şi dezvolte afacerile dejaexistente, şi nu să pornească altele noi.

„Nu m-am avântat într-oasemenea nebunie. Am oprit orice investiţie, pentru că acum sunt moartehotelurile şi motelurile cunoscute, care au deja experienţă şi renume. Cesucces ar avea unul nou? Este foarte dificil să te faci cunoscut şi amconsiderat că ar fi o greşeală să încep acum acest proiect. El rămâne însă înpicioare, nu am de gând să renunţ la el”, ne-a declarat Romaniţa când amîntrebat-o în ce stadiu se află cu ridicarea hotelului „Chateau d’Albert” (n.r.„Castelullui Albert”, în franceză). În urmă cu doi ani, creatoarea de modă era foareîncântată de această idee şi visa la momentul în care urma să lase afacerea înmâinile lui Albert. Criza financiară a lovit însă pe toată lumea, inclusiv peuna dintre cele mai bogate femei din România. Cu toate astea, Romaniţa spune căafacerile legate de modă încă îi merg bine. „Noi avem clientela noastră,formată în ani de zile, iar dacă nu am mai lansat de curând nici o colecţie, nuînseamnă că am încetat activitatea. Dimpotrivă, muncim la fel de mult, mai alesacum, în perioada de vară. Avem solicitări mai multe decât putem executa,pentru că lumea merge în concediu, îşi doreşte să se îmbrace frumos, plus căsunt şi multe evenimente de familie, nunţi, botezuri... Avem cliente vechi deşi 15 ani, care nu renunţă să se îmbrace de la casa mea de modă şi ne bucurămde fiecare dată când apar şi cumpărătoare noi. Nu aş putea să mă plâng, darsigur, nu mai e ce a fost”. Creatoarea de modă explică şi de ce: „Majoritateaclientelor noastre este formată din femei de afaceri. Şi ele trec prin ce trectoţi oamenii de afaceri, astfel că bugetele sunt mai mici. Dar telefonul încăsună, aşa că ar fi nedrept să spun că nu ne descurcăm”. Ca urmare, Romaniţa areplanuri în modă pentru la toamnă, când vrea să lanseze o colecţie nouă,inspirată din folclorul românesc. „Ideea mi-a venit în timpul unui concertPhoenix, una dintre melodii m-a inspirat să fac o clecţie etno, românească”,ne-a spus creatoarea de modă.

Albert îi cere un frăţior de vârsta lui

Când am întrebat-o dacăse gândeşte să mai facă un copil, Romaniţa, care are o relaţie cu avocatulIulian Gogan, ne-a răspuns: „Aici nu merge cu planuri... Asta se întâmplă dupăcum vrea Dumnezeu. Dar nu se ştie niciodată! Şi aşa, Albert îmi cere unfrăţior. Dar el ar vrea unul care să fie de vârsta lui, ca să se poată jucaîmpreună”. Cât despre o căsătorie cu avocatul, creatoarea de modă ne-a declaratcă „este o chestiune personală”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine