2020-04-06 16:20

S-ar putea îmbogăţi. Un necunoscut revendică 84% din veniturile Facebook

 |  17:38
S-ar putea îmbogăţi. Un necunoscut revendică 84% din veniturile Facebook

Un bărbatnecunoscut, care afirmă că a avut relaţii profesionale cu fondatorul Facebook,Mark Zuckerberg, revendică 84% din toate veniturile site-ului, pe baza unuicontract semnat în 2003, informează AFP.

PaulCeglia, cel care a depus plângerea în instanţă, afirmă că, potrivit termenilorunui contract semnat cu Zuckerberg în urmă cu şapte ani, când fondatorulFacebook era student la Harvard, 84% din toate veniturile realizate de reţeauade socializare din aprilie 2003 şi până în prezent îi revin lui.

Plângereaa fost depusă pe 30 iunie la un tribunal din New York, înainte ca dosarul săfie transferat justiţiei federale, la cererea lui Zuckerberg.

"Noicredem că aceste acuze sunt total lipsite de fundament şi le vom combate",a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Potrivitdocumentelor din dosar, pe 28 aprilie 2003, cu circa un an înainte de lansareaFacebook, Zuckerberg şi-ar fi luat angajamentul, prin contract, să plătească miide dolari în schimbul dezvoltării, înainte de 1 ianuarie 2004, a unui site carepurta numele The face book.

Potrivitlui Ceglia, ale cărui legături cu Zuckerberg nu au fost încă stabilite,contractul prevedea ca el să primească 1% din valoarea acestuia pentru fiecarezi de întârziere, după data-limită de 1 ianuarie 2004, iar Facebook a începutsă funcţioneze abia pe 4 februarie 2004, adică 34 de zile mai târziu decâttermenul stabilit.

Potrivitunei cărţi apărute recent despre originile Facebook, Mark Zuckerberg a începutsă lucreze la site-urile premergătoare lansării reţelei sociale în septembrie2003, iar domeniul "facebook.com" a fost înregistrat în ianuarie2004.

Mizaacestui proces este foarte mare pentru Ceglia, dat fiind că în vara trecutăcompania Facebook a fost evaluată la 6,4 miliarde de dolari. Totuşi,credibilitatea lui Ceglia ar putea fi pusă la îndoială, în circumstanţele încare, anul trecut, a fost acuzat de un tribunal din New York că ar fiorchestrat o fraudă care i-a adus 200.000 de dolari.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine