2020-05-25 14:33

„Scrisoare pentru Moş Crăciun”: cum un proiect de Facebook a făcut fericiţi 52 de copii fără părinţi /FOTO

 |  16:38
„Scrisoare pentru Moş Crăciun”: cum un proiect de Facebook a făcut fericiţi 52 de copii fără părinţi /FOTO

Blamate, de către cei care nu i-au intuit încă adevărata putere, pe motiv că se hrănesc cu timpul şi intimitatea utilizatorilor, reţele de socializare pot fi, utilizate corespunzător, o adevărată punte de legătură între persoane, idei, proiecte, idealuri. Astfel, în pragul Crăciunului, zeci de oameni din toată ţara şi chiar de peste hotare s-au mobilizat pe Facebook pentru a susţine o idee nobilă: aceea de a fi mai buni, măcar în preajma Naşterii Domnului, şi a întinde o mână de ajutor celor mai puţini norocoşi, în acest caz fiind vorba despre 52 de copii din centrul de plasament „Robin Hood” din Bucureşti.

„Ziua în care am mers cu daruri la copiii de la „Robin Hood” a fost una dintre cele mai frumoase din viaţa mea! Am realizat, încă o dată, cât de uşor poţi face fericit un copil şi, implicit, pe tine însuţi! Înainte de toate, vreau să mulţumesc din suflet tuturor oamenilor cu suflet bun care mi-au susţinut ideea şi au trimis cadouri copiilor. Fără ei nu aş fi reuşit să le creez celor mici una dintre cele mai frumoase surprize din viaţa lor! Iniţial a părut o idee îndrăzneaţă, dar am crezut în ea şi am ştiut că se va materializa. Copiii mă ştiau deja, i-am vizitat şi anul trecut şi le-am dus jucării şi dulciuri, tot cu ajutorul prietenilor şi pentru anul acesta, m-am gândit, cu doar două săptămâni înainte de Crăciun, să-i vizitez din nou. Le-am dus câte o coală de hârtie şi i-am rugat să-i scrie lui Moş Crăciun tot ceea ce îşi doresc să le aducă. Cei mici au vrut jucării şi dulciuri, cei puţin mai mari şi-au dorit echipamente sportive, electronice, dorinţe costisitoare care i-ar fi putut descuraja pe „spiriduşii” Moşului, dar am constatat cu suprindere că imediat ce am postat scrisorile pe Facebook, m-au contactat oameni din toată ţara şi chiar din străinătate.

Au început să sosească daruri pentru cei mici din Italia, Spania, Marea Britanie şi am realizat cât de mulţi oameni buni sunt în jurul nostru, generoşi şi capabili să facă fapte bune, dar au nevoie de ghidare. Iar eu asta am fost, un om care a strâns laolaltă toţi aceşti oameni frumoşi şi sunt onorata să îi cunosc, fie doar virtual pe cei mai mulţi dintre ei! Împreună am realizat un lucru fantastic, care poate servi drept exemplu şi altora. Există peste tot în jurul nostru oameni mai puţin norocoşi decât noi, cărora le putem întinde mâna. Este senzaţional sentimentul pe care îl ai atunci când ştii că ai făcut un om fericit! Încercaţi-l, nu va costa aproape nimic!”, ne-a declarat Otilia Caloian, iniţiatoarea proiectului „Scrisoare pentru Moş Crăciun” şi vicepreşedintele asociaţiei Fight for Life Charity.

„Bucuria pe care am văzut-o în ochii tânărului de 18 ani care l-a îmbrăţişat pe Moş Crăciun şi i-a mulţumit, cu lacrimi în ochi, pentru cadoul primit, o geacă şi o pereche de jeanşi, m-a emoţionat maxim. La 18 ani, câţi tineri care au părinţii alături şi au o casă a lor, l-ar mai îmbrăţişa pe Moş Crăciun...”, ne-a spus fotografa Luiza Boldeanu, care a imortalizat momentele magice de la „Robin Hood".

„Am mai realizat un lucru şi pot spune că m-a emoţionat, deopotrivă, dar m-a şi întristat: copiii cei mai mici care trăiesc în centrul de plasament, suferă îngrozitor din cauza lipsei părinţilor şi deşi primiseră cadourile pe care si le-au dorit, îl aveau alături pe Moş Crăciun, pe piratul Jake şi pe Minnie, din echipa de animatori Go Party, care se jucau cu ei, micuţii au lăsat totul deoparte şi nu voiau decât să-i ţii în braţe. Mie îmi spun „mami” şi prietenelor mele care m-au însoţit în această vizită, care îi îndemnau să meargă la joacă, le spuneau că vor doar să-i ţină în braţe. Ni s-au cuibărit în braţe şi au plâns atunci când am plecat. Mi-am dat seama, încă o dată, că nici o jucărie, oricât de frumoasă ar fi, nu poate suplini afecţiunea unui părinte. Voi continua să-i vizitez şi să le fiu aproape atât cât pot!”, ne-a mai spus Otilia Caloian.

In semn de multumire pentru darurile primite, copiii au organizat o serbare. "Ne-au spus poezii, am cantat impreuna colinde, au dansat atat de frumos! A fost cea mai frumoasa serbare la care am participat vreodata, cu lacrimi in ochi, chiar!", ne-a spus si Luc, ,,Centrul Educativ, Cultural, Social Si Economic Francofon din Romania" (CECSEF), cel care a fost, pentru doua ore, cel mai iubit Mos Craciun din lume.

Cei care vor să le dea o mână de ajutor celor mici trebuie să ştie că le pot cumpăra picturile şi icoanele pe sticla pe care aceştia le realizează în centrul de creaţie de la „Robin Hood”, adevărate opere de artă care prind viaţa din mânuţele lor, aşa încât cu banii strânşi să-şi poată cumpăra, în continuare, materialele de care au nevoie - acuarele, pensule, pânze, clipe frumoase, sentimentul ca pot crea ceva atat de frumos, zambete, apreciere, laude, zile mai bune, speranta, optimism...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-24

Mai multe imagini:
'Scrisoare pentru Moş Crăciun”: cum un proiect de Facebook a făcut fericiţi 52 de copii fără părinţi /FOTO
zoom
'Scrisoare pentru Moş Crăciun”: cum un proiect de Facebook a făcut fericiţi 52 de copii fără părinţi /FOTO
zoom
'Scrisoare pentru Moş Crăciun”: cum un proiect de Facebook a făcut fericiţi 52 de copii fără părinţi /FOTO
zoom

'Scrisoare pentru Moş Crăciun”: cum un proiect de Facebook a făcut fericiţi 52 de copii fără părinţi /FOTO
zoom
'Scrisoare pentru Moş Crăciun”: cum un proiect de Facebook a făcut fericiţi 52 de copii fără părinţi /FOTO
zoom


GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine