2020-02-21 20:44

Shakira răsuflă ușurată. A scăpat de acuzația de PLAGIAT

 |  16:13
Shakira răsuflă ușurată. A scăpat de acuzația de PLAGIAT

Cântăreţii columbieni Shakira şi Carlos Vives au scăpat de acuzaţia de plagiat în cazul hitului “La bicicleta”, premiat cu Latin Grammy. Ei au fost daţi în judecată în urmă cu doi ani de un cântăreţ şi producător muzical de origine cubaneză, potrivit The Washington Post.

Cântăreaţa în vârstă de 42 de ani şi Vives, în vârstă de 57 de ani, au respins afirmaţiile lui Livan Rafael Castellanos potrivit căruia "La Bicicleta" conţine versuri, ritmuri şi o melodie similare piesei sale din 1997 "Yo te quiero tanto". Cei doi au fost exoneraţi de Tribunal de Comerţ din Madrid, potrivit unei hotărâri judecătoreşti ce a fost publicată luni.

Judecătorul a admis că doar "patru cuvinte" erau aceleaşi - "yo te quiero tanto" - însă a ajuns la concluzia că acest fapt nu este suficient pentru a susţine acuzaţia de plagiat. "Este vorba despre o expresie comună, utilizată în orice fel de cântece şi de texte, în istorie", a insistat judecătorul madrilen. În ceea ce priveşte linia melodică, nu există niciun punct comun între cele două cântece, "iar viteza ritmului şi armonia sunt de asemenea diferite", a adăugat el.

"La Bicicleta" a fost premiat cu două dintre cele trei trofee majore Grammy Latino la gala din 2016, pentru cel mai bun cântec şi cea mai bună înregistrare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine