2019-12-07 23:34

SIA a mărturisit că suferă de sindromul EHLERS-DANLOS și de alte afecțiuni

 |  11:09
SIA a mărturisit că suferă de sindromul EHLERS-DANLOS și de alte afecțiuni

Cântăreaţa australiană Sia a mărturisit că suferă de durere cronică cauzată de o afecţiune neurologică, precum şi de o boală a ţesutului conjunctiv cunoscută sub denumirea de sindromul Ehlers-Danlos, informează marţi DPA, preluată de Agerpres.

Într-un rar moment de sinceritate, artista, cunoscută pentru discreţia privind propria persoană şi înfăţişare, a făcut această mărturisire pe contul său de Twitter, urmărit de milioane de persoane, încurajându-i pe cei care se confruntă cu aceleaşi probleme de sănătate.

„Bună, sufăr de dureri cronice, o afecţiune neurologică, Ehlers Danlos, şi vreau doar să le spun celor dintre voi care se confruntă cu dureri fizice sau emoţionale că vă iubesc; nu vă lăsaţi", a scris Sia pe Twitter. „Viaţa e grea, durerea e deprimantă şi nu sunteţi singuri".

Interpreta hitului ''Chandelier'' a revenit duminică noapte cu detalii despre acest sindrom care, potrivit Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH), poate avea drept efecte secundare de la o uşoară slăbire a articulaţiilor la complicaţii ce pot pune viaţa în pericol. Mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu Ehlers-Danlos „au pielea sensibilă, cu aspect de catifea, extrem de elastică şi fragile” şi sunt predispuşi la vânătăi, a precizat NIH.

Sia a oferit informaţii suplimentare referitoare la problemele sale neurologice şi de sănătate mintală, precizând că intenţionează să ia o pauză din activitatea muzicală pentru a urma un tratament pentru sindromul de stres posttraumatic (PTSD) complex.

Cântăreaţa a dezvoltat de asemenea nevralgie - descrisă de NIH ca „durere ascuţită, intensă, de-a lungul unui nerv” - cauzată de complicaţiile survenite în urma unei proceduri medicale anterioare.

„Dacă doriţi mai multe informaţii, este nevralgie cauzată de o intervenţie chirurgicală de rutină, cu trei ani în urmă", a precizat artista despre această afecţiune neurologică. „Fac o pauză pentru a urma terapie intensivă pentru PTSD complex. Se pare că diagnosticul de tulburare bipolară de tipul II a fost greşit".

Sia a dezvăluit public cu mai mulţi ani în urmă că suferă de tulburare bipolară de tip II, afecţiune pe care a pus-o pe seama faptului că fuma prea mult canabis când era mai tânără.

În finalul mesajului, cântăreaţa şi-a exprimat compasiunea pentru cei care nu au acces la servicii medicale aşa cum a avut ea încurajându-i pe cei care se luptă cu boala să nu renunţe.

„Sunt mulţi oameni care suferă mai mult ca mine", a scris artista. „Cel puţin, eu dispun de resurse. Sunt alături de cei care se chinuie în sistemul de sănătate. Nu renunţaţi”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-08Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

PSD la Termopile Cu mic, cu mare, social-democraţii s-au adunat în weekend la Vaslui, unul dintre bastioanele cele mai fidele - care votează PSD dintotdeauna, cu constanţa unui metronom -, în ciuda faptului că sub pesedişti şi-a “betonat” poziţia de cel mai subdezvoltat judeţ al ţării. O dovadă în plus că sindromul Stockholm nu este despre geografie..
08 Aug 2016 |
Sindromul plicului Plicul nu se refuză. E foarte posibil ca Oprescu să fi primit banul și dacă i l-ar fi dat direct un procuror DNA. Unii ar zice că este acea atracție fatală (și proverbială) dintre medici și plic. Reflexul, deh. Lăsând gluma la o parte, constatăm că nu puțini sunt cei care susțin că e nebun, pentru că nu pot găsi o altă explicație pentru gestul de a lua mită pe vremurile astea, când DNA bântuie România și se uită pe gaura ta de cheie
06 Sep 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray