2019-10-23 16:02

SURPRIZĂ şi GAFĂ de proporţii la Gala PREMIILOR OSCAR. Vezi lista CÂŞTIGĂTORILOR

 |  09:27
SURPRIZĂ şi GAFĂ de proporţii la Gala PREMIILOR OSCAR. Vezi lista CÂŞTIGĂTORILOR

Lungmetrajul ”Moonlight”, regizat de Barry Jenkins, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, dând peste cap toate pronosticurile, după ce musicalul ”La La Land” fusese anunţat câştigător al trofeului.

Decernarea Oscarului pentru ”cel mai bun film” a fost momentul cel mai aşteptat şi controversat al serii. Pentru a marca 50 de ani de la lansarea filmului ”Bonnie and Clyde”, actorii Faye Dunaway şi Warren Beatty au fost invitaţi să prezinte câştigătorul acestui premiu.Echipa filmului ”La La Land” a urcat pe scenă pentru a primi trofeul şi producătorii acestui musical au început să mulţumească organizatorilor, dar s-au oprit după câteva momente, atunci când şi-au dat seama că filmul ”Moonlight” era câştigătorul real al trofeului. Lungmetrajele nominalizate la această categorie au fost ”Arrival”, “Fences”, “Hacksaw Ridge”, “Hell or High Water”, “Hidden Figures”, “La La Land”, “Manchester by the Sea”, “Lion” şi  “Moonlight”. Emma Stone (La La Land) şi Casey Affleck (Manchester by the Sea) au fost recompensaţi cu Oscarurile pentru cei mai buni actori în roluri principale, în timp ce Damien Chazelle a luat premiul pentru cel mai bun regizor.

Emma Stone a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal datorită interpretării sale din pelicula ”La La Land”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane. La categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” au fost nominalizate Isabelle Huppert (”Elle”), Ruth Negga (”Loving”), Natalie Portman (”Jackie”), Emma Stone (”La La Land”) şi Meryl Streep (”Florence Foster Jenkins”).

Casey Affleck a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, graţie evoluţiei sale din lungmetrajul ”Manchester by the Sea”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane. La această categorie – ”cel mai bun actor în rol principal” – au fost nominalizaţi Casey Affleck (”Manchester by the Sea”), Andrew Garfield (”Hacksaw Ridge”), Ryan Gosling (”La La Land”), Viggo Mortensen (”Captain Fantastic”) şi Denzel Washington (”Fences”).

Cineastul Damien Chazelle a fost desemnat câştigător la categoria ”cel mai bun regizor”, cu filmul ”La La Land”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, potrivit site-ului oficial al acestor trofee prestigioase. La categoria ”cel mai bun regizor” au fost nominalizaţi cineaştii Denis Villeneuve ”(Arrival”), Mel Gibson (”Hacksaw Ridge”), Damien Chazelle (”La La Land”), Kenneth Lonergan (”Manchester by the Sea”) şi Barry Jenkins (”Moonlight”).

Lungmetrajul ”Moonlight”, regizat şi scris de Barry Jenkins, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun scenariu adaptat”, în timp ce lungmetrajul ”Manchester by the Sea”, regizat şi scris de Kenneth Lonergan, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun scenariu original”.

The Salesman”, regizat de Asghar Farhadi,  a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin”, iar Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, graţie interpretării sale din filmul ”Fences”.

Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, graţie evoluţiei sale din filmul ”Moonlight”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-27

Mai multe imagini:
SURPRIZĂ şi GAFĂ de proporţii la Gala PREMIILOR OSCAR. Vezi lista CÂŞTIGĂTORILOR
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray