2020-08-13 06:11

Tendinţe 2015 pentru culori, coafuri şi tunsori. Blondul-căpşună, unul dintre trendurile acestui an

 |  07:01
Tendinţe 2015 pentru culori, coafuri şi tunsori. Blondul-căpşună, unul dintre trendurile acestui an

În 2015, cuvântul-cheie, atât în machiaj, cât şi în privinţa părului, este “natural”. Se poartă nuanţele naturale şi pe pleoape, pe buze sau pe unghii, dar şi în păr. Specialiştii susţin că epoca negrului a apus, iar anul acesta trebuie să ne colorăm părul în nuanţe de blond-sampanie sau blond-căpşună, chiar şi blond-gri, dar cu condiţia să ne păstrăm rădăcinile în nuanţa naturală. În privinţa coafurilor, bretonul este pe val şi anul acesta, dar şi buclele, însă onduleurile dezordonate, nu coafurile foarte studiate, în care fiecare fir de păr este aranjat cu mare grijă. Natural, aşadar, şi în privinţa tunsorilor. De asemenea, la mare modă este, anul acesta, şi bobul, mai lung sau mai scurt. Părul tuns până la nivelul urechii, drept sau ondulat, de preferat fiind buclele cu mult volum.

Fie că vorbim de culori închise sau deschise, reflexele discrete de roșu, roșu-arămiu sau arămiu, nuanțele de maron, mahon sau bej vor fi cele mai apreciate. Sunt, practic, acele nuanțe ce redau de o manieră aproape identică spectacolul coloristic al naturii. Hairstylistul Cristi Pascu susţine că nuanţele lui 2015 sunt tonurile de blond aflate la extreme, platinat sau blond-miere, blond șampanie sau blond căpşună: “Nu se mai poartă blondul simplu, banal, ci nuanțele de blond-gri care dau un efect spectaculos, prin contrast, pe o tunsoare cu bucle și pe o rădăcină închisă”. Specialistul adaugă faptul că anul acesta o altă culoare în vogă este arămiul, ce poate fi adoptat cu lejeritate de doamnele și domnișoarele vopsite în prezent blond. “Pentru cele care nu își doresc o schimbare radicală de look și sunt mai conservatoare din fire, rămâne în tendințe șatenul închis. Iese din discuție brunetul. Nu se mai poartă nici negrul natural, nici negrul albăstrui”, adaugă specialistul.

O nuanţă la mare modă în acest an este caramelul, o culoare caldă care poate prinde foarte bine pe părul deja blond său şaten, iar dacă acesta vine la pachet şi cu o piele măslinie, efectul este unul senzaţional. Însă, dacă ai părul negru, natural sau vopsit, şi te tentează o nuanţă de caramel, poţi deschide părul cu o nuanţă-două, însă mult mai indicat ar fi să optezi doar pentru câteva şuviţe caramel, pe care le poţi face de la rădăcina sau doar în partea de jos a părului, ca un efect ombre. Şi în 2015, sunt apreciate şuviţele fine în culori calde (auriu, beige, arămiu), complementare culorilor de bază.

  

Ondulatorul, accesoriul vedetă în 2015

Indiferent cât de lung aveţi părul, ondulaţi-l! Specialiştii au stabilit ca anul acesta, dacă vrem să fim la modă, este musai să ne coafăm părul cu ondulatorul. Însă, mare atenţie! Bucle lejere, deloc studiate, exclus onduleurile tip “sarmale”. În acord cu formele şi culorile din acest an, coafurile nu sunt statice, scot în evidenţă mişcarea dată prin tunsoare, prin bucle uşoare sau waves în cascadă, bucle lejere.

Aceste valuri sunt minunate pe un păr lung spre mediu, boburile pot fi coafate tot în acest stil de fluiditate sau partea frontală / bretonul poate fi aranjat altfel, mai puţin static decât restul părului. Cu cât părul este mai scurt şi tunsoarea mai dramatică, cu atât coafura poate fi mai expresivă, ca un statement, pentru femeile cu foarte multă personalitate. Se foloseşte peria rotativă, ondulatorul, bigudiurile şi orice alt mijloc sau tehnici de coafare pentru a atinge ideea de mişcare, în gradul dorit – bineînţeles susţinute de produsele de styling adecvate, fără a se exagera.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz