2020-01-26 16:10

Terapiile cu sânge şi cu plasmă, tehnici moderne de întinerire a pielii. Tratamentul Vampir şi cel BIO cu Plasmă înlocuiesc injecţiile cu acid hialuronic

 |  15:20
Terapiile cu sânge şi cu plasmă, tehnici moderne de întinerire a pielii. Tratamentul Vampir şi cel BIO cu Plasmă înlocuiesc injecţiile cu acid hialuronic

Gabriela Dumba

Pare un scenariu desprins din filmele de groază, însă injectarea propriului sânge pentru a stimula sinteza de colagen şi elastina este una dintre cele mai apreciate metode de întinerire a pielii. Terapia Vampir a devenit, în scurt timp de la lansare, preferata vedetelor şi a înlocuit cu brio injecţiile cu acid hialuronic la care acestea apelau pentru a estompa ridurile sau pentru atenuarea cearcănelor. Datorită succesului de care se bucură pe piaţa esteticii, terapiei Vampir i se alătură tratamentul Bio cu Plasmă, o metodă şi mai nouă de lifting facial, care presupune injectarea unui gel obţinut din plasmă şi din celulele recoltate din sângele pacientului.

Cei aflaţi la vârsta primelor riduri şi care se tem de bisturiu, dar şi de injecţiile cu substanţe dubioase care, în timp, le-ar putea afecta sănătatea şi frumuseţea pielii, pot sta liniştiţi, pentru că există şi soluţii naturale pentru întârzierea îmbătrânirii pielii. În estetică, inovaţiile nu bat niciodată pasul pe loc, iar esteticienii concep terapii de înfrumuseţare pe bandă rulantă.

Astfel, unul dintre cele mai noi tratamente de întinerire a pielii, prezentat ca un lifting facial 100% natural, care nu implică chirurgie, este terapia cu plasmă, care vine în completarea celui cu sânge. „Tratamentul BIO-Lifting induce o rejuvenare facială completă cu estomparea ridurilor şi atenuarea vizibilă a cearcănelor, utilizând un filler-gel obţinut din plasmă şi din celulele recoltate din sângele pacientului.

Ca şi în cazul terapiei PRP - Vampir, principiile active sunt extrase chiar din sângele pacientului şi reinjectate acolo unde este nevoie, de data această sub forma unui gel. Efectul de lifting este imediat, iar în plus se obţine o restructurare cutanată puternică prin stimularea de colagen şi înlocuieşte cu sucess acidul hialuronic şi colagenul ca substanţe de umplere, ceea ce asigură pe lângă efectul de lifting şi “ştergerea” ridurilor şi estomparea cearcănelor”, ne-a declarat dr. Daniela Căţănaş. Pe de altă parte, terapia Vampir este în acest moment extrem de bine cunoscută mai ales în lumea vedetelor, fiind considerată ca şi cea mai bună şi eficientă metodă nechirurgicală de întinerire şi de întreţinere.

Terapia PRP sau Vampir, foloseşte sângele propriu al pacientului pentru a stimula sinteza de colagen şi elastină, fiind considerată o terapie foarte naturală. Ea este o tehnică de mezoterapie care reface structura pielii şi redă tinereţea, utilizând mecanismele proprii ale organismului pentru a se regenera. La baza acestei tehnici stau factorii de creştere (peste 60) pe care îi avem depozitaţi, în structuri preformate, în sângele periferic şi celulele plachetare adulte periferice. Iniţial, acest tratament a fost folosit în ortopedie, în refacerea tendoanelor şi a oaselor după fracturi, apoi în stomatologie în regenerarea gingivală, în chirurgia plastică pentru cicatrizarea arsurilor.

 

Cum se efectuează terapia PRP

 

Terapia Vampir constă în recoltarea unei cantităţi mici de sânge periferic, care este supusă centrifugării pentru a se obţine o cantitate suficientă de plasmă îmbogăţită în factori de creştere şi plachete sangvine. Plasma astfel obţinută este apoi injectată după tehnicile medicinei estetice în zonele în care dorim să obţinem bioregenerarea pielii. Siguranţa utilizării metodei pe termen scurt şi lung este foarte bună, folosindu-se o metodă pe care natura însăşi a brevetat-o şi o utilizează de când există viaţă. Numărul de şedinţe necesare pentru a obţine un efect de durată şi sustenabil variază foarte mult în funcţie de tipul de derm al pacientului şi în funcţie de problema ce se vrea rezolvată.

În acest sens, un derm care nu are probleme de îmbătrânire foarte accentuate şi care are o capacitate de regenerare mare are nevoie de 2 poate 3 şedinţe la interval de 1-3 luni, pe când un derm afectat profund de razele solare, cu capacitate mică de regenerare are nevoie de 3-4 sau chiar 5 şedinţe la interval de 3-4 săptămâni. “Pentru a se obţine un efect şi mai puternic de hidratare şi regenerare se utilizează o tehnică combinată de sânge autolog cu aminoacizi esenţiali, vitamine şi acid hialuronic.

În acest sens sinteza de colagen este mai puternică existând deja materia primă în derm, respectiv aminoacizii esenţiali şi vitaminele. Prin adăugarea acidului hialuronic se obţine o hidratare puternică a dermului, cunoscându-se faptul că acidul hialuronic are rolul de a lega moleculele de apă în derm şi în felul acesta se reface rezerva hidrică a pielii. În concluzie după un astfel de tratament pielea va fi cu siguranţă mult mai fermă, mai hidratată şi mult întinerită printr-o nouă sinteză de colagen şi elastină”, ne-a declarat Daniela Căţănaş.

 

Rezultatele tratamentului Vampir

 

1. Reîntinerirea facială cu remodelarea ovalului fetei

2. Ştergerea ridurilor

3. Reîntinerirea pielii de pe corp, decolteu, dosul mâinilor, gât etc.

4. Regenerarea părului cu condiţia existenţei unui număr de foliculi piloşi

5. Terapia vergeturilor

6. Atenuarea cicatricilor post acnee

7. Accelerarea procesului de refacere a pielii după un peeling laser sau chimic

 

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine