2020-07-11 06:13

Top 10 cele mai romantice destinaţii pentru luna de miere

 |  19:20
Top 10 cele mai romantice destinaţii pentru luna de miere

Gabriela Dumba

Toamna se număra bobocii, dar şi nunţile şi, implicit, lunile de miere, iar cele mai căutate destinaţii pentru consumarea iubirii tinerilor căsătoriţi sunt atât insulele exotice, Maldive, Tahiti, Bora Bora sau cele accesibile oricărui nuntaş de rând, Creta, Santorini sau Mykonos, cât şi oraşele iubirii din Europa, în speţă Paris, Roma, Praga, Lisabona, Veneţia sau Viena.

Maldive şi Bora Bora

 

Destinaţia perfectă pentru luna de miere, prima care îi trece prin minte oricărei viitoare mirese este, fără îndoială, Maldive. Chiar dacă o astfel de vacanţă romantică i-ar putea costa cât întreg darul de nuntă, mulţi tineri căsătoriţi din România aleg bucata de pământ din Oceanul Indian pentru a-şi declara iubire veşnică. Dincolo de plajele întinse cât vezi cu ochii, acoperite cu nisip alb şi marea de smarald, de-o frumuseţe ireală, multe dintre hotelurile din Maldive au incluse servicii de spa şi oferă posibilitatea practicării multor sporturi, că de exemplu volei, badminton, tenis de masă, dart, tennis sau scufundări şi diverse alte sporturi nautice, extrem de iubite de turişti, aşa încât tinerii căsătoriţi să nu se plictisească. Bora Bora este insula visurilor. Îndrăgostiţii şi romanticii din întreaga lume laudă insula pe care muntele în formă de castel Mount Otemanu străpunge cerul. Văi tropicale luxuriante înfloresc cu hibiscus, în timp ce insuliţe acoperite cu palmieri încercuiesc laguna, ca un şirag delicat. Plaje cu nisip perfect, de culoare albă, se unesc cu ape de smarald în care peşti în mii de culori animează coralii.

Paris

„Oraşul îndrăgostiţilor”, dar şi al luminilor este una dintre destinaţiile perfecte pentru relaxarea de după nuntă, pentru orice cuplu nou-format. În special toamna, Parisul atrage îndrăgostiţi din întreaga lume care vin să cineze, la lumina lumânărilor, în restaurantele adăpostite de colosul Tour Eiffel. O plimbare de mână prin Grădinile Tuileries, una dintre cele mai vechi grădini din Paris, o vizită la Catedrala Notre Dame de Paris, dar neapărat şi la Muzeul Luvru, unul dintre cele mai mari şi mai vizitate muzee din lume, unde o veţi admira pe Mona Lisa, sunt doar câteva dintre activităţile pe care le puteţi bifa la Paris. De asemenea nu uitaţi să mergeţi la Opera din Paris unde vă destindeţi ascultând opera clasică sau urmărind spectacole de balet.

Veneţia şi Roma

Italia se afla şi ea pe lista îndrăgostiţilor de pretutindeni, mai cu seamă pentru oraşele Roma şi Veneţia, unele dintre cele mai romantice din lume. Piaţa San Marco din Veneţia, cu ale sale elemente - Bazilica San Marco, Palatul Ducal şi clopotniţa bazilicii - este trecută, adesea, pe lista celor mai romantice locaşuri de pe planetă, iar plimbările cu gondola, pe canalele oraşului, la apus de soare, trebuie bifate de orice amorezat care se respectă. La rândul său, Roma, este un oraş care respira romantism prin toţi porii, Fontana di Trevi sau Colosseumul fiind doar două dintre punctele de atracţie ale oraşului.

Praga

Atmosfera capitalei Cehiei este copleşitor de frumoasă, datorită multitudinii de străduţe pietruite, bisericilor şi acoperişurilor caselor care contribuie la crearea unei imagini de oraş-fortăreaţă cocoţat pe un deal. Deja cred că îţi imaginezi domniţe şi regi de Bohemia călare pe cai străbătând străduţele oraşului.

Creta, Santorini, Mykonos

Peste 13.000 de kilometri de plajă cu ieşire la Marile Mediterana, Egee şi Ionică oferă Grecia tuturor celor care caută relaxare, romantism şi distracţie la preţuri accesibile. Printre insulele recomandate tinerilor căsătoriţi ar fi Creta, Santorini sau Mykonos, insule uşor evitate de familiile cu copii, dar preferate de amorezii de pretutindeni. Apusuri de soare fenomenale, plaje sălbatice unde puteţi fi singurii turişti, ape turcoaz, fructe de mare proaspete savurate chiar la malul mării, ar fi câteva dintre ingredientele unei vacanţe romantice pe ritmuri de „Palamakia”.

Viena

Oraşul romantic al muzicii, valsului şi al culturii, patria marilor compozitori de muzică clasică, precum Mozart, Beethoven, Joseph Haydn, Franz Schubert şi Strauss, Viena este o destinaţie elegantă pentru luna de miere. Putem menţiona doar o plimbare prin curtea Palatului Schonbrunn, o bijuterie în stil Rococo este fosta reşedinţa imperială de vară. Complexul cuprinde parcul cu minunatele sale fântâni, Marele Labirint, din arbuşti şi garduri vii, dar şi cea mai veche grădina zoologică din lume. Pe de altă parte, impunătoarea catedrală Stephansdom domina peisajul acestui oraş romantic fiind, totodată, şi centrul vieţii religioase. Plimbarea cu trăsura prin centrul oraşului, savurarea unui ştrudel cu mere, colindarea străzilor cu magazine de suveniruri sau plimbările prin parc, la lumina felinarelor sunt doar câteva elemente demne de bifat într-o lună de miere vieneză.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-12

Mai multe imagini:
Top 10 cele mai romantice destinaţii pentru luna de miere
zoom
Top 10 cele mai romantice destinaţii pentru luna de miere
zoom
Top 10 cele mai romantice destinaţii pentru luna de miere
zoom

Top 10 cele mai romantice destinaţii pentru luna de miere
zoom
Top 10 cele mai romantice destinaţii pentru luna de miere
zoom
Top 10 cele mai romantice destinaţii pentru luna de miere
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz