2019-12-13 04:24

Top 10 motive pentru care femeile vor să slăbească

 |  15:51
Top 10 motive pentru care femeile vor să slăbească

Gabriela Dumba

Celebrii cercetători britanici au mai realizat încă un top, în genul celor care i-au consacrat la nivel mondial, al motivelor pentru care femeile îşi doresc să slăbească. Gândul că vor apărea pe Facebook în fotografii care nu le-ar gâdila orgoliul, ba dimpotrivă, este unul dintre ele motivele pentru care femeile vor, cu disperare, să slăbească.

În urma unor cercetări efectuate pe un eşantion de 2.000 de femei, englezii au concluzionat faptul că greutatea unei femei oscilează cu zece kilograme pe parcursul vieţii. Cercetarea a scos la iveală şi modalităţile în care dietele femeilor le afectează oscilaţiile în greutate (doar 7 la sută dintre femeile intervievate au spus că reuşesc să îşi menţină greutatea constantă pe tot parcursul anului), precum şi motivele pentru care cele mai multe se hotărăsc să slăbească. În ceea ce priveşte cele mai mari temeri legate de greutate, răspunsurile cele mai frecvente au fost gândul că nu vor mai încăpea în rochiile vechi (54 la sută), că vor vedea fotografii cu ele de când erau mai slabe (41 la sută) şi că vor deveni conştiente de surplusul de kilograme când merg pe strada (38 la sută), scrie tabloidul DailyMail, citat de Mediafax.

Topul 10 al temerilor cele mai frecvente care declanşează dorinţa de a ţine dieta este completat de gândul că vor apărea pe Facebook în fotografii care nu le flatează, o prietenă care pierde din greutate şi achiziţionarea unui obiect de îmbrăcăminte care se dovedeşte a fi prea mic. Femeile chestionate au dezvăluit şi motivele care le determina să slăbească în timpul verii, unul dintre cele mai frecvenţe fiind frică de a-şi expune braţele. O treime dintre ele au menţionat dorinţa de a arăta cât mai bine pentru o nuntă la care sunt invitate, fie ca să impresioneze un prieten vechi sau un fost iubit, în timp ce 32 la sută au recunoscut că au fost determinate să slăbească de faptul că o prietenă se afla într-o formă fizică mult mai bună.

De asemenea, şase din zece femei sunt foarte atente la greutatea lor de-a lungul întregului an şi recunosc că nu renunţa niciodată să se gândească la silueta lor. Trei sferturi dintre femeile participante la studiu au afirmat că greutatea lor are cea mai mare valoare în timpul iernii, ianuarie fiind considerată cea mai rea luna din an în ceea ce priveşte numărul de kilograme.

Cele mai frecvente 10 motive ale femeilor de îngrijorare în privinţa greutăţii

   1. Un obiect de vestimentaţie în care nu mai pot încăpea

   2. Fotografii vechi cu ele însele

   3. Conştientizarea surplusului de grăsime pe diferite părţi ale corpului în timpul mersului

   4. Apariţia în fotografii pe reţeaua de socializare Facebook

   5. O prietenă într-o formă fizică mult mai bună

   6. O prietenă care a piedut mult în greutate sau care este foarte sănătoasă

   7. O remarcă a partenerului/ partenerei

   8. O remarcă a unui prieten/ unei prietene

   9.  Prietene mai slabe care spun că se simt grase

  10. Haine primite cadou care sunt prea mici


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray