2020-02-21 15:18

TRADIȚII trebuie respectate la naşterea bebeluşului lui Meghan Markle și al prinţului HARRY

 |  11:09
TRADIȚII trebuie respectate la naşterea bebeluşului lui Meghan Markle și al prinţului HARRY

Familia regală britanică trebuie să respecte un protocol strict la naşterea unui copil, reguli cărora trebuie să li se supună şi ducesa Meghan de Sussex, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, care va naşte primul copil al cuplului în aprilie.

1 - Un ginecolog obstetrician oficial se ocupă de naşterile regale. Până în 2013, acesta era Marcus Setchell, care era şi medicul reginei Elizabeth a II-a. Însă el a ieşit la pensie după naşterea prinţului George, cel mai mare dintre fiii prinţului William, iar funcţia a fost preluată de medicul Guy Thorpe-Beeston. Acesta va fi asistat de mai multe moaşe, toate obligate să păstreze confidenţialitatea.

2 - Un anunţ oficial va fi afişat şi pe un panou instalat în faţa palatului Buckingham. Potrivit tradiţiei, regina Elizabeth, bunica bebeluşului, va fi prima informată de naşterea acestuia. Informarea se va face prin telefon, dar înainte se făcea prin intermediul unui bilet scris de mână, potrivit gala.fr, citat de Mediafax.

3 - Naşterea bebeluşului este salutată cu 62 de salve de tun, trase de la Turnul Londrei. Alte 41 de salve vor fi trase din Green Park.

4 - După naştere, cuplul regal îşi prezintă public bebeluşul pe scările maternităţii. Nu se cunosc detalii despre ţinuta mamei, dar bebeluşul este întotdeauna învelit într-o păturică produsă de compania G. H. Hurt & Sons, cu sediul la Nottingham.

5 - Prenumele bebeluşului este anunţat de obicei la cel puţin două zile de la naştere, deşi nu există un motiv oficial pentru acest obicei. În mod tradiţional, bebeluşii regali primesc trei-patru nume.

6 - La naştere, bebeluşii nu au titluri regale, primind doar apelativul lord/ lady. Regina Elizabeth a II-a este cea care decide apoi titlurile pe care le va primi micuţul.

7 - Botezul regal este oficiat de şeful Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, în prezent Justin Welby. Bebeluşul poartă o ţinută tradiţională de botez. Timp de opt generaţii, 62 de bebeluşi au purtat-o pe cea a reginei Victoria, creată în 1841. Din 2013, bebeluşii poartă o replică a rochiţei, deja prea uzată.

8 - Părinţii nu au custodie oficială asupra copiilor, în urma unui decret al prinţului George I, emis în 1717, potrivit căruia tutela bebeluşilor regali este deţinută de suveranii Marii Britanii, respectiv, în prezent, regina şi prinţul consort Philip.

Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anunţat că ducesa Meghan de Sussex este însărcinată, iar copilul, al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, se va naşte în primăvara lui 2019. Aflată la un eveniment oficial, la începutul lunii ianuarie, fosta actriţă americană Meghan Markle a sugerat că bebeluşul se va naşte în luna aprilie.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018, după o relaţie de doi ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine