2020-02-23 04:27

Traşi la răspundere în cazul furtului unui tablou de Van Gogh

 |  18:58
Traşi la răspundere în cazul furtului unui tablou de Van Gogh

Un numărde 11 persoane, printre care un înalt responsabil din Ministerul egiptean alCulturii şi directoarea Muzeului Mahmoud Khalil, vor fi judecate pentruneglijenţă în cazul furtului, pe 21 august, al unui tablou aparţinândcelebrului pictor Van Gogh, au declarat surse judiciare pentru AFP.

MohsenChaalane, responsabil pentru arte în cadrul Ministerului egiptean al Culturii,şi Rim Bahir, directoarea muzeului din Cairo, vor fi judecaţi, începând din 14septembrie, după ce ancheta a arătat neglijenţă în securizarea muzeului.

Deasemenea, vor fi judecaţi directorul adjunct al muzeului, un alt responsabil alministerului şi şapte paznici. Conform rezultatelor anchetei procuroruluigeneral, un singur paznic asigură, cel mai adesea, securitatea muzeului. Anchetaa arătat faptul că, din cele 47 de camere de supraveghere instalate, 30 suntstricate din 2006. Tabloul de Vincent Van Gogh, în valoare de 50 de milioane dedolari, a fost furat din Cairo pe 21 august. Acelaşi tablou de Van Gogh a fostfurat, tot din muzeul egiptean, în 1978, şi recuperat un deceniu mai târziu, înKuweit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine