2019-10-16 05:19

Trei ani închisoare pentru 11 persoane implicate în cazul furtului „Macilor” lui Van Gogh

 |  18:47
Trei ani închisoare pentru 11 persoane implicate în cazul furtului „Macilor” lui Van Gogh

Un numărde 11 persoane, printre care un înalt responsabil din Ministerul egiptean alCulturii, au fost condamnate, marţi, la trei ani de închisoare pentruneglijenţă în cazul furtului unui tablou al celebrului pictor Van Gogh, ce aavut loc pe 21 august, au declarat surse judiciare pentru AFP. Tabloul deVincent Van Gogh, în valoare de 50 de milioane de dolari, a fost furat dinCairo, din Muzeul Mahmoud Khalil, pe 21 august. Acelaşi tablou de Van Gogh amai fost furat, tot din muzeul egiptean, în 1978, şi recuperat un deceniu maitârziu, în Kuweit. Lucrarea, cu flori galbene şi roşii, măsoară 30x30centimetri. Se crede că tabloul a fost pictat de Van Gogh în 1887, cu trei aniînainte ca acesta să se omoare prin împuşcare.

Conformrezultatelor anchetei procurorului general, un singur paznic asigură, cel maiadesea, securitatea muzeului. De asemenea, ancheta a arătat faptul că, din cele47 de camere de supraveghere instalate, 30 sunt stricate din 2006.

Printrecele 11 persoane condamnate se numără Mohsen Chaalane, responsabil înMinisterul egiptean al Culturii, şi Rim Bahir, directoarea muzeului, dar şişapte paznici. Totuşi, aceştia pot fi eliberaţi contra unei cauţiuni de 10.000de lire egiptene (1.270 de euro), în aşteptarea judecării unui apel.

Tabloulde Van Gogh nu a fost încă descoperit, cercetările fiind în desfăşurare. Se bănuieşte,totuşi, că lucrarea a fost furată de un angajat al muzeului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray