2020-08-04 23:52

TRUMP, gest controversat la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a, Cum a reacționat aceasta

 |  13:07
TRUMP, gest controversat la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a, Cum a reacționat aceasta

În cadrul unei mese festive la Palatul Buckingham, preşedintele american Donald Trump şi-a pus mâna pe spatele Reginei Elisabeta a II-a, stârnind o dezbatere despre o posibilă încălcare a protocolului regal, transmite revista People. Gestul este unul controversat si se considera ca Trump ar fi incalcat regulile protocolului.

Incidentul a avut loc după ce Trump, în vârstă de 72 de ani, a lăudat-o pe Regină, în vârstă de 93 de ani, şi a spus că aceasta este o „femeie extraordinară” datorită activităţilor sale din Al Doilea Război Mondial.

„De la Al Doilea Război Mondial până astăzi, majestatea sa a reprezentat un simbol constant pentru aceste tradiţii nepreţuite”, a spus Trump despre Regină în timpul mesei festive.

„Regina a întruchipat spiritul demnităţii şi a patriotismului care bate cu putere în fiecare inimă englezească”, a adăugat preşedintele american.

Regina a vorbit şi ea despre respectul faţă de Statele Unite, spunând printr-un discurs că „în această seară sărbătorim o alianţă care ne-a ajutat să păstrăm siguranţa şi prosperitatea popoarelor noastre timp de zeci de ani, iar eu cred cu tărie că acest lucru va dăinui pentru următorii ani”.

Cu toate acestea, Regina nu a părut afectată de gestul preşedintelui de a o atinge pe spate, citeaza Mediafax.

Site-ul Familiei Regale prevede că „nu există coduri speciale de comportament în cazul întâlnirii cu Regina sau cu orice alt membru al Familiei Regale, dar multe persoane doresc să se comporte conform regulilor tradiţionale”.

De asemenea, fosta prima doamnă a Statelor Unite Michelle Obama a îmbrăţişat-o pe Regină în timpul unei ceremonii la Palatul Buckingham, în 2009. Regina a răspuns gestului şi şi-a pus mâna pe talia primei doamne.

În cadrul ceremoniei, Donald Trump a participat în premieră cu toţi cei patru copii ai săi. De obicei, fiica sa Ivanka este singura care îl însoţeşte pe tatăl său în călătoriile internaţionale, dar aceasta este prima călătorie în străinătate la care participă şi Don Jr, Eric şi Tiffany, relatează People.com.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz