2019-11-18 16:44

Uleiul de rozmarin favorizează creşterea părului şi tratează acneea

 |  17:50
Uleiul de rozmarin favorizează creşterea părului şi tratează acneea

Rozmarinul, utilizat în cosmetică sau în tratarea anumitor afecţiuni sub formă de ceai, capsule sau ulei esenţial, este o plantă aromatică şi are foarte multe proprietăţi benefice pentru sănătate şi frumuseţe. Denumirea sa vine din latinescul “rosmarinus”, care înseamnă “roză de mare”, deoarece se găseşte pe cea mai mare parte a litoralului mediteraneean (Franţa, Spania, Portugalia, Tunisia). Printre beneficiile sale în frumuseţe se numără favorizarea creşterii părului, întărirea rădăcinilor, stoparea căderii părului, tratarea mătreţei, dar şi vindecarea acneei.

Principalele proprietăţi terapeutice ale rozmarinului sunt analgezice, antiseptice, astringente, digestive, diuretice, stimulante şi tonice generale. Specialiştii în remedii orientale asociază uleiul de rozmarin cu chakra celui de-al treilea ochi, facilitând gândirea limpede şi intuiţia. În practica Feng Shui planta este atribuită sectorului cunoaşterii şi autoinstruirii. Ea ajută mintea conştientă, memoria, regenerarea, concentrarea şi claritatea în gândire, combate pierderile de memorie, dificultăţile de învăţare, dezorientarea, indecizia, încordarea şi epuizarea emoţională. Organele corespondente sunt fruntea, glanda pituitară şi hipotalamusul.

O picătură combinată cu două picături de ulei esenţial de neroli pot fi aplicate la încheietura mâinii înainte de un examen (neroli calmează nervozitatea, iar rozmarinul sporeşte creativitatea), susţin specialiştii în terapiile cu plante. În plan psihologic rozmarinul este de bun ajutor pentru meditaţie, deoarece păstrează limpezimea mentală, este un protector psihic, un simbol al prieteniei şi iubirii.

Leşinul poate fi prevenit printr-un masaj al tâmplelor cu ulei de rozmarin. Mai mult, planta poate să determine o deschidere a inimii şi să aducă înţelepciunea interioară. Rozmarinul şi ienupărul pot fi folosite pentru a opri răspândirea unei boli în casă sau pentru a purifica aerul.

Datorită proprietăţii de tonic hepatic, câteva picături de ulei de rozmarin adăugate în baia de dimineaţă alungă mahmureala. Acest ulei este cel mai indicat pentru creşterea tensiunii şi aducerea ei la nivelul normal.

Întrebuinţări în cosmetică

- Uleiul de rozmarin şi ceaiul de rozmarin sunt larg utilizate pentru îngrijirea părului, de la şampoane sau loţiuni. Consumul regulat de ulei de rozmarin ajută la stimularea foliculilor, prin urmare, tratat cu rozmarin, părul creşte mult mai repede şi este vizibil revitalizat. De asemenea, uleiul de rozmarin încetineşte pierderea prematură a părului şi albirea acestuia. Prin urmare, este un tonic excelent pentru oamenii care sunt predispuşi la chelie.

- Ulei esenţial de rozmarin este, de asemenea, benefic pentru scalpul uscat şi solzos. Masajul regulat al scalpului cu ulei de rozmarin hrăneşte scalpul şi îndepărtează mătreaţa. În plus, este adesea amestecat cu ulei de arbore de ceai şi ulei de busuioc pentru a trata problemele de scalp.

- Uleiul de rozmarin este excelent pentru masaj, deoarece relaxează muşchii încordaţi sau extenuaţi, atenuează retenţia de fluide şi detoxifică sistemul limfatic.

- Este folosit în tratamentul celulitei şi este ideal pentru tenul acneic sau gras, redând fermitatea pielii.

- Vitaminele şi antioxidanţii pe care îi conţine uleiul de rozmarin ajută la diminuarea aspectului capilarelor de la suprafaţa pielii şi oferă tenului un aspect mai ferm şi mai natural. Iar prin faptul că rozmarinul stimulează circulaţia sângelui, acest lucru se reflectă şi asupra tenului şi acesta va arăta mult mai bine, atât pe interior, cât şi pe exterior.

Moduri de utilizare a uleiului de rozmarin acasă

1. Durerile articulare, cele asociate reumatismului sau retenţiei de apă pot fi ameliorate cu ajutorul unei loţiuni calmante cu rozmarin, preparată din două picături de ulei esenţial de rozmarin adăugate în 50 ml de ulei de migdale dulci. Se face masaj cu acest amestec atunci când apar problemele sau preventiv.

2. Pielea obosită este rapid revigorată prin tamponarea feţei cu un amestec din jumătate de pahar cu lapte şi şase picături de ulei de rozmarin.

3. Durerile de spate sunt rapid calmate prin masarea zonei cu un amestec compus din câte 15 picături de ulei de rozmarin şi de lavandă şi o jumătate de cană de ulei de migdală dulce. Pentru calmarea totală a durerii acest masaj poate fi repetat de 2-3 ori.

4. Ca remediu antirid şi pentru conferirea de luminozitate tenului poate fi folosit cu succes un amestec de câte cinci picături de ulei de rozmarin, cinci de muşeţel şi 20 ml de ulei presat la rece de germeni de grâu.

5. Pentru persoanele care doresc să rămână treze o perioadă mai lungă de timp, ca de exemplu în cazul unui drum lung cu maşina, este suficientă aplicarea câtorva picături de ulei de rozmarin, mentă sau busuioc pe încheietura mâinilor. Simpla mişcare a acestora pe volan va degaja un miros care te va ţine treaz.

6. Hrănirea părului şi scalpului se poate realiza cu un tratament revitalizant cu ulei fierbinte. Puneţi la încălzit 5-10 ml de ulei presat la rece de jojoba, apoi adăugaţi 3-6 picături de ulei de rozmarin. Aplicaţi amestecul pe păr, efectuând un masaj energic al pielii capului. Se acoperă apoi cu o folie şi un prosop. Uleiul trebuie lăsat pe păr cel puţin două ore. 

7. Pentru curăţarea unei case noi pulverizaţi în aer ulei esenţial de rozmarin, ienupăr, pin, eucalipt şi salvie. Acest amestec va îndepărta energia foştilor proprietari sau va înlătura orice urmă de energie negativă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray