2020-06-06 11:37

Un actor român joacă rolul lui Viktor ORBAN, într-un film despre Angela MERKEL / Subiectul filmului

 |  17:21
Un actor român joacă rolul lui Viktor ORBAN, într-un film despre Angela MERKEL / Subiectul filmului

Actorul român Radu Bânzaru joacă rolul lui Viktor Orban, într-un film despre cancelarul german Angela Merkel, considerată una dintre cele mai puternice femei din lume, a cărui acţiune este plasată în vara anului 2015. Filmul prezintă etapele care au dus la deschiderea graniţelor Germaniei unui milion de refugiaţi sirieni.

Rolul titular din lungmetrajul "Merkel" va fi interpretat de actriţa de teatru germană Imogen Kogge, potrivit The Hollywood Reporter.

Filmul va fi regizat de Stephan Wagner şi produs de Carte Blanche International şi radiodifuzorii publici germani RBB şi NDR.

Lungmetrajul este bazat pe "Die Getriebenen/ The Driven", un bestseller al jurnalistului german Robin Alexander, şi prezintă momentele care au marcat poate cea mai importantă decizie din viaţa cancelarului.

Atunci când milioane de persoane care fugeau de războiul civil din Siria au început să invadeze Europa, cancelarul german, celebră pentru abordarea atentă şi analitică în ceea ce priveşte politica, a luat o decizie surprinzătoare - poate unică în ceea ce priveşte liderii vestici -, aceea de a deschide graniţele. Deşi a fost lăudată pentru latura morală a deciziei luate în vreme de criză, Merkel a fost afectată din punct de vedere politic. Mai mult, decizia ei a dus la întărirea influenţei extremei dreapta în Germania.

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Josef Bierbichler, Timo Dierkes, dar şi Radu Bânzaru, în rolul lui Viktor Orban.

În vârstă de 51 de ani, Radu Bânzaru a mai jucat în filme precum "The Whistleblower" (2010), de Larysa Kondracki, alături de staruri precum Rachel Weisz, Monica Bellucci şi Vanessa Redgrave, "Toni Erdmann" (2016), de Maren Ade, şi "Triunghiul morţii" (1999), de Sergiu Nicolaescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine