2020-07-02 09:43

Victor Socaciu: „Spaţiul audiovizual a fost împărţit în moguli buni şi în moguli răi”. Membrii CNA, audiaţi la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor

 |  19:29
Victor Socaciu: „Spaţiul audiovizual a fost împărţit în moguli buni şi în moguli răi”. Membrii CNA, audiaţi la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor

Opt dintre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au fostaudiaţi, ieri după-amiază, la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, undedeputatul Victor Socaciu a declarat că spaţiul audiovizual este împărţit “înmoguli buni şi moguli răi”, iar în interiorului CNA există oameni afiliaţiambelor “tabere”. De asemenea, deputatul PDL Brânduşa Novac este depărere că “cei din CNA au «parti pris-uri»”, iar astfel votul lor este lipsitde corectitudine. De partea cealaltă, Narcisa Iorga îl contrazice pe Socaciu şiafirmă cădiferenţierea între televiziunile mogulilor buni şi cele ale mogulilor răi nueste reală.

Audiovizualul a fost împărţit înmoguli buni şi răi, iar în CNA nu trebuie să se formeze o grupare care săcontroleze audiovizualul, a declarat deputatul Victor Socaciu, miercuri, laComisia de Cultură a Camerei, în timp ce deputatul Brânduşa Novac a spus căunii membri ai CNA au "parti pris-uri".

Comisia de Cultură a CamereiDeputaţilor s-a întâlnit, miercuri, cu opt membri ai CNA - Răsvan Popescu,preşedintele Consiliului, Ioan Onisei, vicepreşedintele Consiliului, NarcisaIorga, Cristina Trepcea, Dan Grigore, Gelu Trandafir, Constantin Duţu şi MihaiMălaimare, membri ai Consiliului. Aceştia au fost audiaţi la Comisia de Culturăa Camerei ca urmare a unei sesizări transmise de o parte dintre membriiConsiliului, care au solicitat o întrevedere cu parlamentarii pentru "aidentifica soluţii pentru corectarea neajunsurilor şi pentru crearea unorcriterii care să definească interesul public din domeniul comunicăriiaudiovizuale al cărui garant este CNA".

În urma audierilor membrilor CNA,deputatul PSD Victor Socaciu a spus că "spaţiul audiovizual a fostîmpărţit în moguli buni şi în moguli răi". "Chiar şi în interiorulCNA-ului poate că există oameni ai mogulului bun şi ai mogulului rău. Suntconvins că există lupte intrinseci foarte grele. Cred că CNA trebuie să veghezeşi nicidecum în interiorul său să se degaje o grupare care să controleze audiovizualul.Odată ce sunteţi membri ai audiovizualului, îndepărtaţi oarecum de hainapolitică (....), mă gândesc că interesul naţional trebuie să fie definit degrupările existente printr-o corectă negociere a celor care sunt într-o partesau în alta a unui eşichier politic, care, vrem sau nu, există atât timp câtaţi fost trimişi în acest for prin argumente politice", le-a spus VictorSocaciu membrilor CNA.

El a mai spus că membrii CNA artrebui să folosească "o unică măsură de apreciere" faţă de ceea ce se întâmplă în "televiziunilemogulilor buni şi ale mogulilor răi". "Am constatat că televiziunilemai apropiate de opoziţie sunt mai amendate decât cele ale mogulilor buni şi,din acest punct de vedere, dubla măsură este fără putinţă de tăgadă o mare eroare",a spus Socaciu.

“Cei din CNA au «parti pris-uri»”,crede Brânduşa Novac

La rândul ei, Brânduşa Novac,deputat PDL, a susţinut că, la nivelul Consiliului, "votul nu esteechidistant şi corect din cauza celor din CNA, care au «parti pris-uri»"."Există multe emisiuni la Realitatea şi Antena 3 pe care mă întreb zilnicde ce nu le sancţionaţi de fiecare dată", a spus Brânduşa Novac, care aprecizat că la emisiunile de la aceste televiziuni nu există egalitate întremembrii puterii şi cei ai opoziţiei, aşa cum prevede legislaţiaaudiovizualului. "Ar trebui să încercaţi să respectaţi legea. Această legeeste bună, dar dându-vă dumneavoastră instrumentele de sancţionare este greşit,pentru că votul dumneavoastră vă face să nu fiţi corecţi. Propunerea mea ar fica noi să operăm în lege ca pentru cine încalcă legea să fie sancţionat dedrept (...) Unde-i lege, nu-i tocmeală. Când în cadrul CNA există tocmeală,avem o problemă", a spus Brânduşa Novac.

Narcisa Iorga îl contrazice peSocaciu

Narcisa Iorga, membru al CNA, aspus că nu consideră adevărată diferenţierea între televiziunile mogulilor bunişi cele ale mogulilor răi. "Nu este adevărat că sunt televiziuni alemogulilor buni şi ale mogulilor răi. Da, unele televiziuni sunt sancţionate maimult decât altele. Una dintre staţiile mogulului rău, cum îl numiţidumneavoastră, a primit 21 de somaţii şi o singură amendă în anul 2008", aspus ea, referindu-se la Realitatea TV. Narcisa Iorga a mai spus că, în 2009,Realitatea TV a primit 6 amenzi în cuantum de 37.000 de lei, în timp ce B1 TV aprimit 5 amenzi, în cuantum de 30.000 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz