2020-04-10 07:14

“Vii? Va fi o adevărată petrecere!". Cum se retrage BĂIATUL RĂU al modei

 |  22:44
“Vii? Va fi o adevărată petrecere!". Cum se retrage BĂIATUL RĂU al modei

Nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar a dat multora lecții prin stil, nonconformism și creativitate. Și-a lansat prima colecţie individuală în anul 1976, iar creaţiile extravagante purtau amprenta anilor '80, fiind considerat de altfel, mult timp, un "băiat rău".

"Băiatul rău" din moda franceză este Jean-Paul Gaultier care, iată, tocmai a anunțat că prezența sa la parada haute couture de la Săptămâna Modei din Paris (14-23 ianuarie) va fi ultima din cariera sa. Cel supranumit și "copilul teribil al modei franceze" a subliniat într-un clip publicat vineri pe Twitter (https://twitter.com/JPGaultier), că prezentarea colecţiei haute couture programată pe 22 ianuarie, la Paris, va fi ultima din cariera sa de 50 de ani. Dar şi-a asigurat fanii că se va îndrepta spre alte proiecte creative, potrivit "The Guardian".

Nu se poate rata

"Bună! Sunt Jean-Paul Gaultier. Te invit să sărbătorim împlinirea a 50 de ani de carieră a mea în modă la Theatre du Chatelet, pe 22 ianuarie. Vii? Va fi o adevărată petrecere, cu mulți prieteni, vom sărbători până foarte, foarte târziu. Și acum îți dau un pont, va fi ultima mea defilare haute couture. Ultimul meu show Gaultier la Paris. Trebuie să vii. Nu poți rata acest lucru. Dar, fii atent, Gaultier Paris va continua, linia haute couture va continua. Am un nou concept. Îți voi vorbi mai încolo despre acest lucru. Îți voi spune toate micile secrete. Dar va continua. Te pup! Vă pup!", spune celebrul designer în clipul de pe Twitter.

Gaultier a anunţat încă din septembrie 2014 că va renunţa la colecţiile prêt-à-porter şi se va concentra pe haute couture, parfumuri şi colaborări cu alţi reprezentanţi din industria modei.

Regretă că nu a inventat el prezervativul

Jean-Paul Gaultier, unul dintre cei mai importanţi creatori care activează în industria de modă franceză, a deschis afacerea care îi poartă numele la începutul anilor 1980. Gaultier, născut pe 24 aprilie 1952, în oraşul francez Arcueil, nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar a început să trimită schiţe mai multor creatori faimoşi încă de la o vârstă fragedă. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui şi l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, în 1971, şi cu Jean Patou, în anul următor. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna (printre care celebrul sutien purtat de aceasta în timpul turneului ”Blonde Ambition”, din anii '90), Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar şi pentru filmul "Al cincilea element", regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut şi pentru o celebră linie de parfumuri. În anul 1993 a fost lansat primul său parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns să fie nr. 1 în Europa.

Ca un fapt inedit, printre declarațiile sale celebre și șocante se numără și cea conform căreia regretă că nu a fost el cel care a inventat prezervativul, pe care l-a descris ca fiind „cel mai frumos accesoriu al acestui secol”: „Unul dintre puţinele mele regrete este acela că nu am fost implicat în această creaţie care protejează, prezervativul”!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine