2020-02-24 14:30

Voiajul navei Titanic va fi refăcut în 2012. Se împlinesc 100 de ani de la naufragiu

 |  15:44
Voiajul navei Titanic va fi refăcut în 2012. Se împlinesc 100 de ani de la naufragiu

Un vaporde croazieră va reface, peste doi ani, voiajul făcut de Titanic, având la bordmembri ai familiilor victimelor, pentru a ajunge, pe 14 aprilie 2012, deasupralocului unde se află epava pachebotului scufundat în 1912, informează AFP. Refăcândcu exactitate călătoria pachebotului despre care se credea că este "denescufundat", vaporul de croazieră Balmoral va ridica ancora pe 8 aprilie2012, la Southampton (Anglia), urmând să facă escale la Cherbourg (nordulFranţei) şi la Cobh (sudul Irlandei), se arată într-o declaraţie areprezentanţilor companiei britanice Miles Morgan Travel, care organizeazăexpediţia.

NavaBalmoral va traversa Atlanticul de Nord pentru a ajunge, în noaptea de 14 spre15 aprilie 2012, în locul precis în care Titanicul s-a ciocnit de un aisberg,provocând moartea a 1.500 de pasageri.

Deasemenea, în aceeaşi noapte, în momentul în care Balmoral se va afla deasupraepavei Titanicului, va avea loc o ceremonie specială în memoria victimelorcatastrofei. Ulterior, nava îşi va relua călătoria spre New York.

Printrepasagerii care se vor afla la bordul Balmoral se numără mai mulţi membri aifamiliilor victimelor sau ale supravieţuitorilor, printre care şi Jane Allen."Noi am făcut o rezervare pentru această călătorie pentru a-i aduce unomagiu rudei noastre Thomas Pears, decedat pe Titanic. Văduva sa asupravieţuit", a declarat Allen.

Construitla şantierele Harland and Wolff din Belfast, Titanic a fost cel mai mare vasdin lume până la momentul scufundării sale. În timpul călătoriei inaugurale(Southampton, Anglia, apoi Cherbourg, Franţa, Queenstown, Irlanda, cudestinaţia New York), el s-a ciocnit cu un aisberg, la ora 23.40, în ziua deduminică, 14 aprilie 1912. Vasul s-a scufundat în două ore şi jumătate, după ces-a rupt în două părţi, la ora 02.20 (15 aprilie 1912).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine