2020-02-17 23:38

10.000 de persoane evacuate de frica vulcanului activ din Indonezia

 |  17:00
10.000 de persoane evacuate de frica vulcanului activ din Indonezia

Vulcanul Sinabung, din nordul insuleiindoneziene Sumatra, a erupt pentru prima oară în ultimii 400 de ani. Deşierupţia a fost de mică amploare şi de scurtă durată, mii de indonezieni au fostevacuaţi.

Vulcanologulindonezian Surono a explicat că muntele vulcanic Sinabung a început să prezintesemnele unei erupţii iminente încă de acum câteva zile. În cursul erupţiei de ieri-dimineaţă, vulcanul aaruncat cenuşă şi gaze fierbinţi până la altitudinea de 1.500 de metri şi s-auînregistrat scurgeri de lavă, însă doar în apropierea craterului. Aceastăerupţie nu a provocat pagube materiale cu excepţia prafului vulcanic care aacoperi plantele şi arborii din apropiere. Ultima erupţia avulcanului Sinabung s-a produs în 1600, iar vulcanologii urmăresc trezirea laviaţă a vulcanului pentru a determina un posibil model de erupţie pentruviitor.

7.000 de măşti distribuite

Operaţiunile de evacuare a populaţiei care trăieştepe versanţii sau la poalele vulcanului au început încă de vineri, la primelesemne de activitate vulcanică. Cele aproximativ 10.000 de persoane evacuatesunt găzduite în clădiri guvernamentale şi temple din două localităţi aflate înapropiere.Autorităţile indoneziene au distribuit refugiaţilor aproximativ 7.000 de măştipentru a-i proteja împotriva inhalării de gaze toxice şi au dispus amenajareaunor bucătării publice pentru asigurarea hranei. Autorităţile au spus că unele persoane evacuate deja au revenit acasă, având învedere că activitatea vulcanică este în descreştere.

Indonezia, cel mai mare arhipelag din lume,este plasată pe celebrul Cerc de Foc al Pacificului, un inel de cel puţin 129de vulcani activi care înconjoară bazinul Pacificului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine