2020-03-30 16:47

35 de euro vor costa vizele pentru R. Moldova, după aderarea României la spaţiul Schengen

 |  13:15
35 de euro vor costa vizele pentru R. Moldova, după aderarea României la spaţiul Schengen

Conform Ministerului de Externe, cetăţenii din RepublicaMoldova vor plăti 35 de euro pentru vize, după aderarea României la spaţiulSchengen, în condiţiile în care în prezent vizele se acordă gratuit.

"În prezent cetăţenii Republicii Moldova beneficiazăde gratuitate în ceea ce priveşte regimul vizelor pentru România, dar odată cuintrarea României în spaţiul Schengen- conform Acordului de facilitare avizelor încheiat între UE şi Republica Moldova - se va percepe o taxă de 35 deeuro", au declarat oficiali ai MAE.

"Ca viitor stat membru al spaţiului Schengen,România va aplica integral prevederile Regulamentului privind instituirea unuicod comunitar de vize, care fixează procedurile şi condiţiile de eliberare avizelor de tranzit sau de şedere pe teritoriul statelor membre, pe o periodă demaximum trei luni, într-un interval semestrial", a afirmat ministrul de externe Teodor Baconschi într-odiscuţie online găzduită de site-ul Hotnews.

Acordul pe care România îl are cu Republica Moldova șicare prevede facilitarea regimului vizelor în spaţiul Uniunii Europene pentrucetăţenii moldoveni a fost semnatla 10 octombrie 2007la Bruxelles,documentul prevăzând posibilitatea ca România şi Bulgaria să acorde gratis vizepentru cetăţenii Republicii Moldova până la aderareacelor două ţăriUEla spaţiul Schengen. România şi-a stabilit ca obiectiv aderarea laSpaţiul Schengen în martie 2011, împreună cu Bulgaria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine