2020-02-19 19:59

38 de lideri PNL au votat împotriva guvernului Crin

 |  19:44

Liberalii au validat oficial miercuriguvernul din umbră alcătuit de Crin Antonescu. Preşedintele PNL a anunţat lafinalul Delegaţiei Permanente (forul superior de conducere al partidului), căpeneliştii i-au votat cu majoritate de voturi propunerea sa de cabinetalternativ, dar şi noul program politic al formaţiunii, “Statul liberal”.

Guvernul alternativ a fost validat întrunind90 de voturi favorabile, 38 de voturi împotrivă şi şase abţineri, conformdeclaraţiilor lui Crin Antonescu.

Preşedintele PNL prezentase joi guvernulalternativ, iar ieri a avut nevoie de votul Delegaţiei Permanente a PNL,organul superior de conducere a partidului liberal. Guvernul din umbră liberaleste format din 11 ministere, printre cei desemnaţi pentru aceste portofoliinumărându-se foştii miniştri Teodor Meleşcanu, Andrei Marga şi MarianaCâmpeanu, dar şi feţe noi, unii dintre ei independenţi politic.

Dintre toţi “miniştrii din umbră”, cea maicontroversată nominalizare a fost cea a lui Eduard Hellvig, consilierulpersonal al lui Antonescu, la Ministerul Infrastructurii. Ziarul „Puterea“ văprezentase încă de săptămâna trecută că Hellvig a trecut prin mai multe formaţiunipolitice, dintre care PNŢ, PNL şi PC, partidul de buzunar al lui DanVoiculescu. Controversa asupra lui Hellvig a fost alimentată şi de faptul cătoată lumea se aştepta ca portofoliul său să-i revină de fapt lui VarujanVosganian, care lucrase la programul de guvernare prezentat de penelişti.Ulterior anunţului nominalizării lui Hellvig, Vosganian şi-a exprimat pe blogulpersonal nemulţumirea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine