2020-04-09 23:48

8 morţi şi 274 de răniţi după revolta poliţiştilor din Ecuador

 |  12:25

Opt persoaneau fost ucise şi 274 rănite, joi, în Ecuador, în timpul violenţelor şiconfruntărilor cauzate de revolta a mii de poliţişti şi de operaţiunea desalvare a şefului statului, sechestrat de poliţişti, pentru care au fost inculpaţitrei colonei de poliţie.

Trei morţi au fost înregistraţi la Quitoşi ceilalţi cinci la Guayaquil, al doilea oraşdin ţară, precizează Ministerul Sănătăţiiîntr-un comunicat.

Acesta adaugă că două dintre victime sunt poliţişti şi celelalte şasesunt civili.

Un bilanţ precedent comunicat de Ministerele de Interne şi al Sănătăţiimenţiona moartea a patru persoane şi rănirea altor 193.

Trei colonei de poliţie au fost inculpaţi vineri pentru "tentativăde asasinat" vizându-l pe preşedintele Rafael Correa şi încarceraţi, aanunţat o sursă judiciară.

"Procurorul provinciei Pichincha (unde se află capitala-n.r.) aordonat plasarea în arest preventiv" a trei colonei, a declarat o sursăjudiciară, sub acoperirea anonimatului.

Ei sunt suspectaţi de "tentativă de asasinat împotriva persoaneişefului statului" şi de diverse alte delicte, a precizat sursa, fără aexclude alte arestări.

Cei trei colonei vor compărea sâmbătă în justiţie, pentru o audeire încursul căreia le vor fi prezentate acuzaţiile formulate împotriva lor.

Joi, împotrivaunei legi care reduce primele de vechime pentru funcţionari.

Câteva sute au ocupat principala cazarmă de poliţie din oraş, iar alţiis-au instalat în Congres. Un grup de militari a blocat pista aeroportuluiinternaţional care a trebuit să fie închisă.

Venitsă se adreseze rebelilor, care au lansat gaze lacrimogene, preşedintele RafaelCorrea a fost nevoit să se refugieze într-un spital al poliţiei, unde a fost înfinal sechestrat timp de mai multe ore de manifestanţi.

El a denunţat o "tentativă de lovitură de stat orchestrată deopoziţie".

Şeful statului a fost eliberat în cursul serii, într-o operaţiune a armatei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine