2019-12-14 08:09

A apărut sondajul comandat de USB. Firea e prima, Dan cere retragerea lui Predoiu

 |  20:04
A apărut sondajul comandat de USB. Firea e prima, Dan cere retragerea lui Predoiu

Rezultatele sondajului anunțat zilele trecute de Nicușor Dan privind candidații pentru Primăria Capitalei au fost anunțate joi și nu sunt îmbucurătoare nici pentru el, nici pentru Cătălin Predoiu, candidatul PNL: reprezentanta PSD, Gabriela Firea, are mai mult decât amândoi laun loc.

Concluziile sondajului au fost anunţate chiar de către candidatul USB la Primăria Bucureştiului, Nicuşor Dan. Astfel, potrivit rezultatelor pentru alegerea primarului general, dintre cei care au declarat că cel mai probabil se vor prezenta la vot duminică: candidatul PSD Gabriela Firea obţine 34% sau chiar 37%, în funcție de interpretarea cifrelor, un procent care i-ar asigura o victorie mai mult decât liniștită, având în vedere că alegerile sunt într-un singur tur. Pe locul doi s-ar situa Nicuşor Dan, cu 16%, urmat de candidatul PNL, Cătălin Predoiu, care a fost cotat cu 11% dintre opțiunile de vot, ambele cote fiind aceleași indiferent de interpretare. În această consultare sociologică Robert Turcescu a obținut 5%.

Trebuie menționat că în sondaj subiecții au putut alege doar dintre şapte candidaţi, astfel a rezultat un procent de 11% dintre cei care au răspuns la întrebări care optează pentru alt candidat. Nehotărâții reprezintă 15%.

În privința alegerilor pentru consiliul general,  alianța PSD-UNPR ar obține, potrivit sondajului, 27% sau 29%, PNL 16% şi USB 11,5% sau… 16,7%. Procentul nehorâţilor este 18% sau 16%.

PNL, chemat să auditeze sondajul

„Predoiu şi-a asumat, ca reprezentat al dreptei, ca în situaţia în care este cotat mai slab într-un sondaj comun, se va retrage. S-a făcut sondajul, PNL a fost invitat să-l auditeze, toate datele sunt disponibilie. Domnul Predoiu trebuie să tragă concluzia, să se retragă sau să fie responsabil pentru victoria PSD la alegerile din 5 iunie", a spus Dan după ce a prezentat datele sondajului.

Sondajul a fost făcut la comanda USB, în perioada 31 mai – 1 iunie, cu interviuri la telefon. La sondaj au participat 1.000 de bucureşteni cu drept de vot, marja de eroare find de +/-3,5%.

Procentul celor care au declarat că sigur sau probabil vor merge la vot este de 70,9% din totalul eşantionului. Cei care au declarat că sigur merg la vot sunt 52,2% din eşantionul de 1000 de bucureşteni sondaţi prin metoda CATI. Sondajul a fost efectuat pe două variante de prezenţă, apropiate ce estimare: cei care posibil se vor prezenta la vot (cei care au declarat că este posibil să meargă la vot) şi cei care au declarat că merg sigur la vot.

Referitor la motivele care au condus la realizarea acestui sondaj, Nicuşor Dan a spus că "a început cu propunerea făcută de Predoiu de a fi susţinut un singur candidat de dreapta, cel mai bine cotat în sondaje."

„În urmă cu 4 zile, duminică am acceptat în parte această provocare, am propus domnului Predoiu şi PNL, ca o casă internaţională de sondaj să facă un sondaj auditat de USB şi PNL, să ieşim împreună cu un sondaj, ca electoratul de dreapta să voteze în cunoştinţă de cauză”, a spus Dan.

Echipele celor două partide s-au întâlnit în acea noapte să negocieze, apoi conducerea PNL a spus că vrea retragerea lui Nicuşor Dan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-02Parerea ta...

A N A F COLABORARE MAFIOTI
03 Iun 2016

CHILOTARERASA MOLDOBUZA SE CEARTA CU FIUL VITREG PE O STRADA INTREAGA CU 14 - 16 VILE APARTININD LUI BARBASUL PRIMARUL PANDELE . CAUTATI STRADA CU VILELE DIN VOLUNTARI - A N A F U L E - AI DORMIT SAU COMPLICE . DAR SI CELELANTE AFACERI CU TERENURI , MUSAMALIZATE DEOCAMDATA .
GORE
03 Iun 2016

Doi bani nu face acest sondaj......sa il vedem si pe cel comandat de PNL.....sigur Perdoiu este pe doi....
ALEX
03 Iun 2016

sondajul pnl a fost prezentat miercuri la rares bogdan. daca tv-urile nu vor sa il prezinte...
ANONIM
03 Iun 2016

SONDAJ cu rezultate PLATITE DE CEI DOI PROSTITUATI MARINEL SI UNA DIN CIOCIOLINELE RO (Italia a avut doar una).
VOTATI PENALII
04 Iun 2016

NU MAI SCAPA BRASOVENII DE "GUNOIUL" ASTA CARE AR FURA TOT DE LA TOTI ?MII DE LOCUITORI NU AU APA CALDA SI CALDURA DIN CAUZA LUI , CONTROLEAZA TOT CE SE CHEAMA AFACERI MAFIOTE LA NIVELUL MUNICIPIULUI SI AL JUDETULUI , INTR-UN CUVANT , NU SE MAI SATURA. "Hotelul de lux Kronwell de lângă gara din Brașov este proprietatea ascunsă a lui George Scripcaru. Profitând de puterea cu care a fost investit, dar și de relațiile cu gașca pedelistă în frunte cu Elena Udrea, fost ministru al turismului, și Sorin Munteanu, fost secretar de stat în același minister, Scripcaru a devenit, prin interpuși, autorul și proprietarul uneia dintre cele mai importante afaceri murdare din frumosul nostru oraș"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray