2020-07-10 03:30

ACORD politic, semnat la Cotroceni. Iohannis: ”Atac NEMERNIC al PSD împotriva justiției”

 |  17:32
ACORD politic, semnat la Cotroceni. Iohannis: ”Atac NEMERNIC al PSD împotriva justiției”

Președintele Klaus Iohannis a criticat aspru PSD în alocuțiunea rostită, joi, cu prilejul semnării Acordului Politic Național, o ceremonie la care au luat parte partidele parlamentare din opoziție: PNL reprezentat de Ludovic Orban, USR de Dan Barna, Pro România de Victor Ponta și PMP de Eugen Tomac.

„Pe mine nu m-a anunțat că este interesat PSD-ul (de semnarea pactului - n.r.), PSD-ul care aparent din 27 mai se schimbase, dar nu este așa, PSD-ul nu s-a schimbat, nu se schimbă, a rămas doar cu aparența schimbării, urmărește aceleași obiective și răspunsul lor - pe care mi l-au dat prin media - a fost un refuz, aveau mai multe amendamente decât obiective în acest Acord”, a spus președintele Iohannis.

El și-a continuat atacul asupra PSD spunând că acest partid „a dăunat foarte mult României”, țara nu s-a dezvoltat mai mult și nici acum nu se dezvoltă.

În opinia președintelui, a doua zi după votul la referendum şi la alegerile europarlamentare din 26 mai, spaţiul politic românesc s-a schimbat, pentru că „românii au votat contra acelui atac nemernic, PSD-ist, asupra justiţiei. Aceste alegeri au reprezentat o victorie a românilor împotriva infatuării PSD, a atacului la justiţie, atacului la economia naţională”, a spus preşedintele.

„Aceste alegeri din 26 mai reprezintă o victorie a românilor împotriva incompetenței PSD-iste, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă, urmează încă trei ocazii pentru români de a da o lecție PSD-ului, pentru că PSD-ul nu a înțeles, a simulat”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a subliniat că este nevoie să se schimbe Constituția și legislația aferentă.

„Iarăși și-au bătut joc de românii din diaspora, trebuie să revenim la o normalitate românescă, europeană, democratică, care se bazează pe respectarea statului de drept”, a spus, între altele, președintele. „Pentru a face aceste modificări, este nevoie de un altfel de parlament, dacă acum doi ani și jumătate nu prea exista alternativă, acum paradigma se schimbă, lucrăm la o alternativă. Românii pot avea încredere și pentru asta trebuie să meargă la vot”, a arătat Klaus Iohannis. 

Președintele a atras însă atenția că invitația de a semna Acordul Național rămâne deschisă oricărui partid care aderă la principiile lui. „Sunt foarte bucuros că astăzi semnăm noi 5 acest acord național. Nu vrem să excludem pe alții. Lista semnatarilor rămâne deschisă, este posibil ca pe parcurs ca și alții să revină la gânduri mai bune, vreau să păstrăm poata deschisă tuturor politicienilor care vor să construiască o Românie mai bună”, a punctat președintele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-13Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Iun 2019

aveti destule voturi pentru motiunea de cenzura? ca numai asa se scapa de astia
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz