2020-02-18 12:29

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Wess Mitchell, ÎNTÂLNIRE cu Iohannis

 |  14:19
Adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Wess Mitchell, ÎNTÂLNIRE cu Iohannis

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, se va întâlni, marţi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. Mitchell se află la Bucureşti în cadrul unui turneu european care mai include Zagrebul, Praga şi Bruxellesul.

Conform programului oficial al şefului statului, Klaus Iohannis îl va primi marţi, la ora 10.30, pe Wess Mitchell la Cotroceni.

Vizita acestuia în România a fost anunţată dde Departamentul de Stat, care preciza că va avea întâlniri cu înalţi oficiali şi cu analişti independenţi.

"În 18 iunie se va afla la Bucureşti unde va avea întâlniri cu înalţi oficiali şi cu analişti independenţi pe tema securităţii regionale şi cooperării economice. Va conduce delegaţia SUA la cea de-a şasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA - România şi va susţine un discurs la Universitatea Bucureşti", a anunţat Departamentul de Stat.

Mitchell va pleca marţi la Zagreb, unde se va întâlni cu oficiali croaţi pentru a discuta evoluţiile din Croaţia şi din regiune, inclusiv contribuţiile Croaţiei la stabilitatea regională şi la securitatea energetică.

În 20 şi 21 iunie, Wess Mitchell va fi la Praga, pentru a participa la Dialogul Strategic SUA - Republica Cehă şi pentru a se întâlni cu oficiali cehi. De asemenea, va rosti un discurs la un eveniment patronat de Summit-ul European Praga.

În final în 21 - 22 iunie, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia va fi în vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu vicepremierul belgian Alexander De Croo. De asemenea, va discuta pe tema domeniilor de cooperare SUA - UE cu oficialii europeni şi va susţine un discurs la Carnegie Europe.

Wess Mitchell a preluat funcţia în octombrie 2017, anterior, el deţinând funcţia de preşedinte al Center for European Policy Analysis (CEPA).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine