2020-07-09 05:55

Adoptat în Guvern. Crește numărul parlamentarilor de Diaspora

 |  16:53
Adoptat în Guvern. Crește numărul parlamentarilor de Diaspora

Guvernul a majorat numărul parlamentarilor din Diaspora de la 2 senatori la patru și de la 4 deputați la 8. Decizia a fost luată prin Ordonanța de Urgență prin care au fost adoptate și alte reglementări care vizează organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de Guvern

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care au fost reglementate mai multe aspecte în vederea corelării termenelor prevăzute în Constituție pentru organizarea alegerilor anticipate.

Totodată, prin același act normativ a fost mărit și numărul de parlamentari din Diaspora, la 12. Numărul zilelor de votare pentru alegerile parlamentare în Diaspora a fost, de asemenea stabilit la trei, așa cum s-a întâmplat și în cazul alegerilor prezidențiale. Ordonanța de Urgență a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și a fost prezentată de ministrul Marcel Vela.

Dublarea numărului de parlamentari care să-i reprezinte pe românii din străinătate a fost una dintre solicitările pe care le-au făcut aceștia și pe care și le-au asumat partidele anti-PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz